Mia Svele om «nimålsforspranget»: – Kan absolutt gi falsk trygghet – Norsk Topphåndball

Mia Svele om «nimålsforspranget»: – Kan absolutt gi falsk trygghet

Søndag skal det avgjøres om Storhamar havner i gruppespillet i European League. Mia Solberg Svele (22) sier det bare er å legge vekk nimålsseieren i første match og nullstille.

Storhamar vant første oppgjør 37-28 hjemme i Boligpartner Arena. Søndag spilles returkampen Eslövhallen. Sammenlagtvinneren er klar for gruppespillet i European League. Gruppene trekkes til uken, og første kamp i European League spilles første helgen i januar.

– Det kan absolutt gi en falsk trygghet, det er viktig at vi nullstiller og går all in for å vinne kampen. Ni mål kan fort bli spist opp så det handler om å være 100 prosent fra start. Det forventer jeg av oss, sier Mia Solberg Svele.

GODT HUMØR: Det er mye å smile av i Storhamar om dagen, f.v Anna Klausen Jacobsen, Line Ellertsen, Kristin Venn og Mathea Enger.

Hun sier Storhamar ble overrasket over Höör som brukte sin gode fysikk og trøkket voldsomt på, spesielt i førsteomgangen. Lagene gikk til pause med ledelse 18-16 til Storhamar. Storhamar vant som nevnt 37-28.

– Jeg synes Höör kom med et ekstremt trykk fra start som sjokkerte oss litt. Det er gode spillere som kan utfordre oss på det meste. Jeg syns vi gjorde våre planer med mer kvalitet i andreomgang enn i førsteomgang, sier Mia.

– Hvor mye betyr det for dere å spille i Europa?

– Å spille i Europa er noe alle har lyst til, møte andre nasjoner og spillere du vanligvis ikke møter. Det vil utvikle oss enda mer som lag, og jeg synes vi har stallen til å gjøre godt fra oss i den turneringen, sier Mia.

Storhamar kommer fra seriekamp borte mot Tertnes som endte med Storhamar-seier 44-25. En kamp Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen karakteriserte som årsbeste.

– Hvorfor flyter det så bra for tiden?

– Jeg synes vi har trent meget bra over en lang periode, og ofte gir det resultater. Vi har et lag med mange gode spillere som utfyller hverandre godt. I tillegg syns jeg vi har et høyt «bunnivå», de dagene det ikke flyter helt med, sier Mia Solberg Svele, som kom tilbake til Storhamar før sesongen etter noen år i danske Nykøbing.

RETUROPPGJØR: Søndag skal Olivia Löfqvist, Anniken Obaidli, Mia Solberg Svele og resten av Storhamar-gjengen til Sverige for å møte Höör i returkamp.

– Hvordan er du fornøyd med egen form i høst?

– For min egen del har det variert litt, men alt i alt så er jeg fornøyd. Ser frem til en periode med en ny oppkjøring for å gjøre kroppen klar til perioden i januar. Det er gode spillere og trenere her som jeg føler kan utvikle meg til den beste versjonen av meg selv.