Mener Vipers er klare favoritter: – Rart å si noe annet

Storhamar-spillerne Guro Nestaker (23) og Maja Jakobsen (31) gir favorittstempelet til Vipers i tirsdagens NM-kvartfinale i Kristiansand.

– Vipers er favoritter. Det blir rart å si noe annet. Det er ikke mange måneder siden de vant Champions League, sier Guro Nestaker.

Da lagene møttes i Skjærgårdslekene i august, vant sørlendingene 36-30.

– Vipers har et annerledes lag enn i fjor. Spillerne de har fått inn er store stjerner og har rutine som bare det, fortsetter Guro.

SENTRAL: Guro Nestaker har banket inn 45 scoringer i Rema 1000-ligaen. I kveld venter stjernegalleriet til Vipers.

Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune, Henny Reistad og Linn Jørum Sulland er blant spillerne som borte. Inn har blant andre Isabelle Gulldén, Zsuzsanna Tomori, Nerea Pená, Isabelle Gulldén, Ana Debelic, Marketa Jerabkova og Tuva Høve kommet.

– De har klassespillere på hver plass, konstaterer Nestaker, som gleder seg til kampen.

– Selvsagt er jeg veldig spent. Vipers er et godt lag, og de har vært gode i det siste, så vi må være på vårt beste. Det blir viktig for oss å komme bra i gang, sier Guro.

Det nærmer seg også VM-uttak. Guro Nestaker og Anniken Obaidli var begge med på A-landslagssamling tidligere i oktober.

– Det blir spennende. Det er mange gode spillere, så det er bare å vente og se. Jeg tenker ikke så mye på det, jeg prøver bare å prestere så godt jeg kan, sier Guro.

Maja Jakobsen (31) er enig med Nestaker i at Vipers er favoritter. Bakspilleren melder om god stemning i Storhamar-leiren.

– Vipers er et kjempebra lag, så det blir en tøff kamp. De har klassespillere ganger to i alle posisjoner. Vi må bare ha fokus på oss selv og vår egen utvikling. Det er bra stemning i laget etter at vi har vunnet alle kampene. Det gir oss selvtillit. Vi føler vi tar tar steg hele tiden, og det er det viktigste, sier 31-åringen.

Jakobsen har vært i fire cupfinaler, en med Storhamar-juniorene der det ble tap mot Stabæk i finalen, en med Byåsen-juniorene der det ble NM-gull. Som senior har hun ett finaletap med Storhamar mot Vipers, i tillegg var hun i cupfinale med Odense da hun spilte i Danmark, der ble det også finaletap.

Jakobsen sier NM betyr mye for Storhamar.

– NM er viktig. Vi har mulighet til å ta en tittel, målsettingen vår er å gjøre det. Og det er veldig gøy å spille finale i Oslo Spektrum, sier bakspilleren.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen mener Vipers er storfavoritter etter det sørlandsklubben har prestert de siste sesongene.

– Å møte VIpers borte i Kristiansand er en av de tøffeste bortekampene i Europa. Det er uhyre sjelden de taper en sånn type kamp der så mye står på spill. Dette er 80-20 i favør Vipers. Vi reiser ned dit for å levere en god prestasjon. Men jeg håper vi er tøffe nok i huet, sier Gabrielsen.

UNDERDOGS: Betina Rigelhuth, Anniken Obaidli og Storhamar møter Vipers i kveld kl. 19.15.