Medaljejakten over for U-gutta i VM – Norsk Topphåndball
LM04 gjorde en god kamp mot Kroatia, men det holdt ikke til seier for de norske gutta. Foto: IHF / HRS / kolektiff/NHF

Medaljejakten over for U-gutta i VM

U-gutta kjempet mot Kroatia i kvartfinalen, men vertsnasjonen ble for tøffe og vant til slutt 33-25 over Norge.

Torsdag var det klart for kvartfinale i U19 VM for U-gutta (LM04). Motstanderen var vertsnasjonen Kroatia. 

Hjemmelaget kom opp i ledelse 2-0 over Norge før de kom med sitt første mål og redusering. Like etter fem minutter kom U-gutta seg til utligning, men kroatene tok tilbake ledelsen. Halvveis inn i den første omgangen spilte lagene jevnt, men Kroatia økte ledelsen til 7-5. 

Med under ti minutter igjen av omgangen økte hjemmelaget igjen, denne gangen til en firemålsledelse på 10-6. De norske gutta ga seg ikke, men det ble en tøff jobb i forsvar og Kroatia økte ledelsen nok en gang. Like før slutt reduserte Norge ledelsen til fire mål, men i siste sekund fikk Kroatia en ball forbi Oscar Larsen Syvertsen og sørget for ledelse 14-9 over U-gutta til pause.

I andre omgang av kvartfinalen fortsatte Kroatia på samme spor som i den første, og fortsatte å øke ledelsen. U-gutta hang på så godt de kunne, men Kroatia ble for sterke og Norge havnet bak 17-25 etter halvspilt omgang. 

Mot slutten av kampen viste Kroatia styrke og økte ledelsen stort over Norge. Med ti minutter igjen kom de ti mål foran, men U-gutta hadde fortsatt noen flere scoringer i seg. Det så lenge ut som at ti mål var målforskjellen kampen skulle enda med, men i de siste minuttene fant U-gutta et ekstra gir og reduserte ledelsen med to mål. Det endte med tap 25-33 i kvartfinalen for U-gutta. 

Det neste for U-gutta i VM er å spille om plassering, hvor de skal møte Tyskland i den første kampen. Den kampen spilles fredag klokken 15:30, og den kan du se på viaplay.

KAMPFAKTA
U-gutta – U19-VM, hovedrunde
Kroatia – Norge 33-25 (14-9)
Sports Centre Zamet, Rijeka, Kroatia
Toppscorer Norge: Lasse Sunde Lid – 9 mål
Toppscorer Kroatia: Martin Tomšić – 8 mål
Utvisninger: Norge 2x2min, Kroatia 6x2minSe full kamprapport
Les mer om U19-VM
Les mer om U-gutta (LM04)