Med kniven på strupen tok Sandefjord skikkelig tak! – Norsk Topphåndball

Med kniven på strupen tok Sandefjord skikkelig tak!

Før kampen mot Bergen hadde spillerne fått beskjed om at nå måtte de vise seg fram, nå måtte de vise alle rundt seg at de faktisk var gode håndballspillere. Og jammen var det ikke akkurat det de gjorde. Gode nok til å spille Bergen av banen i en knusende 2. omgang som endte med hele 15-7!

Det var seiersdans på Sandefjords side av Jotunhallen i går kveld. En dans preget av stolthet, glede og en stor porsjon lettelse. For til pause så ikke hjemmelaget ut som noe vinnerlag, snarere tvert om. Gjestene fra Bergen hadde taket på det hele. De var best i angrep, de var best i forsvar, og de ledet 15-12.

– Det er det som gleder meg mest, måten vi snudde kampen på. Måten gutta sto opp på, fightet om hver eneste ball, var tøffe nok til å skape flere brøyt-situasjoner, og samtidig fikk vi bedre uttelling, sier Einar Veierød.

Det var lenge en pinefull affære for Sandefjord-treneren. Riktignok så vi antydning til noe positivt allerede i kampens første angrep. Sander Wennberg Linderuds målbevissthet da han gjorde 1-0 var noe vi har lengtet etter å se de siste kampene. Det var mer av det gode i første omgang, men utførelsen var ikke god nok. For mange skudd gikk enten over/utenfor eller i fanget på Bergen-keeper Tord Vårdal. Mens bergenserne, spesielt venstrebacken Bjørn Mathiassen, slapp til for lett. Særlig i starten, da Sandefjord-keeper Sander Akerlie knapt var borti er skudd. Mindre og mindre utover i kampen ettersom den samme Akerlie, som var nær ved å bli byttet ut et øyeblikk, stengte målet. Han endte på smått utrolige 47 i redningsprosent! Selvsagt ble han Banens beste spiller.

Alt snudde etter pausen
12-15 til pause altså. Tre mål er ingenting i håndball, det har vi sett mange ganger før. Og i løpet av de første elleve minuttene av den andre omgangen var Sandefjord ajour på 17-17. Laget fortsatte sitt solide forsvarsspill samtidig som angrepskombinasjonene satt bedre og bedre, og skuddene det samme. Etter hvert virket det også som om Bergen-keeperen mer eller mindre ga opp. De enkleste skuddene fant veien til nettet, til stor jubel i hallen.

Følelsen av at det kunne bli seier kom nok ikke før det var spilt 22 minutter. Espen Røhmer hadde akkurat gitt oss ledelsen 23-19 da Bergen tok timeout. De begynte kanskje å føle det samme som de har følt ved to-tre tap tidligere denne sesongen, nemlig at en god ledelse nok en gang skulle glippe. Ifølge trener Vidar Gjesdal har de ikke ligget under til pause en eneste gang denne sesongen, men de har likevel tapt tre – nei nå er det fire – kamper.

I sluttminuttene holdt hjemmelaget stand. Det lyste innsats, glede og tæl av gutta våre. De kastet seg etter alle baller det kunne kjempes om, og de vant i tillegg alle duellene. Erlend Johnsen var et godt eksempel. Han så nesten ut som Eiffeltårnet da han fanget en høydeball ute på kanten før han fosset i angrep og gjorde 24-19. Han spilte kanskje sin beste kamp i SH-trøya denne søndagskvelden.

Sluttresultat: 27-22

Hodeskade på Bilov-Olsen
Det eneste skåret i seiersgleden var Trym Bilov-Olsens hodeskade i første omgang. Han hadde ikke vært på banen i mer enn fem minutter da han måtte ut igjen. Etter et gjennombruddsforsøk falt han inn i Bergens Rasmus Carlsen og før han dunket hodet i parketten. Han ble liggende en god stund på gulvet før han ble hjulpet ut og senere sendt på legevakta for sjekk.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Eirik Haukedal, Martin Lundsholt, Erlend Johnsen 5 (2), Trym Bilov-Olsen, Fredrik Engelstad 1, Kristoffer Norgren Olsen 3 (2), Sander Wennberg Linderud 5, Anton Mynster Kronborg, Sander Ree-Lindstad 3, Lasse Døsen, Anders Jansrud, Johannes Gurrich 5, Espen Røhmer 3, Tarik Repesa.