Måtte selvfølgelig gjøre det litt spennende – Norsk Topphåndball

Måtte selvfølgelig gjøre det litt spennende

Drammen HK ledet med syv mål da trener Kristian Kjelling ba spillerne om ikke å gjøre det spennende på slutten. De lyttet ikke på treneren, og det ble med en tremålsseier, 31-28, borte over Bækkelaget.

-Vi hadde vært veldig gode i 50 minutter, og faren for at kampen kan være over med så klar ledelse er jo til stede, så jeg prøvde å vekke dem litt, forklarer Kjelling.
Det gikk ikke så bra denne gangen, da.

Men hvorfor bruke så mye tid på det når laget igjen leverer en veldig god kamp.

– Det var en fantastisk kamp fram til avslutningen. Mange var ordentlig på i dag. Vi ble utfordret litt utover i banen i starten, men fikk justert det, og siden var forsvarsspillet veldig bra. Så var det veldig godt å se at Oscar (Larsen Syvertsen) fikk en hel, helt strålende kamp, der spesielt de 30 siste minuttene var topp. Målvaktene har i en tid hatt gode perioder i kampene, men nå satt det i 60 minutter, sier Kjelling.

Dette var for øvrig DHKs ellevte kamp på rad mot Bækkelaget der de har stått igjen som vinnere. BSK har ikke slått DHK på over fem år.

DHK taper aldri for Bækkelaget med Kristian Kjelling på laglederbenken. Ei heller denne gangen. 31-28-seieren gjør at DHK fortsatt innehar 4. plassen to runder før slutt.

På noen områder liknet BSK-kampen litt på forrige hjemmekamp mot Bergen. Da og var spillet i lange perioder veldig bra, men det ble skjemmet litt av slurv både offensivt og defensivt.

Problemet til Bækkelaget var at de slurvet mest, de gjorde tekniske feil, og da de etter pause spilte syv mot seks i angrep, havnet flere DHK-langskudd i tomt mål.

Mens DHK sleit litt med å få fart på kontringene før pause, løp de rett og slett Bækkelaget i senk i starten på den andre. Det gikk faktisk over seks minutter før DHK spilte etablert angrepsspill. Fram til da hadde Ola Hoftun Lillelien løpt inn flere baller på kontringer, og DHK ledet 24-16.
BSK gikk raskt over til spill syv mot seks i angrep, men da tok DHK faktisk fram sitt beste forsvarsspill gjennom hele kampen. Den dynamikken og fotarbeidet de viste fram da, var det klasse over. Spesielt gode var både Sondre Ovid Skovli, Robert Sigurdarson og August Olsen Storbugt i den delev av spillet.

-Det var hele tiden seks spillere som alle var ordentlig på jobb. Det er sånn vi ønsker å spille vårt forsvarsspill, med aggressivitet, intensitet og initiativ, sier Kjelling.

-Vi skal huske at Bækkelaget sto der med mange spillere med erfaring både fra utlandet og mange år i eliteserien.

Oscar Larsen Syvertsen storspilte i 60 minutter mot Bækkelaget, og landet på en redningsprosent på 37.

I tillegg kom Andreas Björkman-Myhr inn og reddet flere skudd i samme angrepet da Oscar Larsen Syvertsen satt utvist for feil innbytte. Oscar som spilte stort etter pause, og endte på en redningsprosent på 37.
Det er bra det.

Alt syntes oppe og avgjort da Kristian Kjelling tok time out på stillingen 31-24 med seks minutter igjen å spille. Da ba han bare om en ting, og det var at spillerne ikke gjorde det spennende i sluttminuttene.

Det lyttet de ikke til, og med utvisning, feil og dårlig rytme i alt som var av etablert angrepsspill, inviterte de Bækkelaget til å avslutte kampen best.

Viktor Petersen Norberg, her fra hjemmekampen mot Bergen torsdag, ble lagets toppscorer mot Bækkelaget med åtte spillemål.

-Det var en fin håndballkamp fra vår side. Nå falt vi riktig nok i konsentrasjonen på slutten, men det var moro underveis likevel. Det flyter litt akkurat nå, sa Viktor Petersen Norberg til TV2 etter kampslutt.

Han ble lagets toppscorer med åtte spillemål. Med det står han bokført med 91 spillemål så langt denne sesongen.
-Både Trym og Viktor var veldig gode, og det var godt å se en trygg Viktor med høy selvtillit igjen, mener Kjelling.
Viktor er bare overgått av Trym Korperud Johnsen i den interne skytterligaen. Trym scoret fem mål denne søndags kvelden, og det fjerde målet hans for kvelden var mål nummer 100 for sesongen. Også han med bare spillemål.

For syvmeterkastene er det Emil Hansson som har vært fus på i år, og han er nå nummer to i eliteserien når det gjelder syvmetermål. 54 har han, mens Elverums Tobias Grøndahl står med 58.

Trym Korperud Johnsen rundet 100 eliteseriemål denne sesongen med sine fem mål mot Bækkelaget søndag.

Kampfakta, eliteserien:
Bækkelaget- Drammen HK 28-31 (13-19)

Ekeberghallen.
Dommere: Eivind Holager og Håkon Aksdal.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr . Kristian Rammel 1, Kristoffer Raastad-Hoel, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 8, Sondre Ovid Skovli 5, Trym Korperud Johnsen 5, August Lind Oma, Tobias Mehren Søberg 1, Ola Hoftun Lillelien 6, Emil Hansson3, Robert Sigurdarson, Ole-Henry Dahl.
Toppscorer BSK: Jens Dobloug 6.

Øvrige resultater:
Spilt lørdag:
Kolstad-Elverum 29-28, Fjellhammer-Nærbø 26-25.
Søndag: Halden-Haslum 30-40, ØIF Arendal – Viking 40-26, Bergen-Sandnes 23-30, Runar-Kristiansand38-36.
To runder før slutt: Kolstad er seriemestere, Elverum blir nummer to. ØIF Arendal er nummer tre, tre poeng foran DHK, som er to poeng foran Runar på 5. plass. De to lagene møtes onsdag 3. april i Sandefjord.
Viking rykker ned. Fjellhammer og Kristiansand er i øyeblikket på kvalifiseringsplassene, men flere lag er den faresonen.