Mathilde Rivas Toft:  – Da Storhamar kom på banen så jeg det som en god sportslig mulighet – Norsk Topphåndball
Foto: Johnny Pedersen

Mathilde Rivas Toft:  – Da Storhamar kom på banen så jeg det som en god sportslig mulighet

Mathilde Rivas Toft har markert seg i Kvindeligaen etter overgangen fra Molde i 2021 og har som Viborgspiller vært en gjenganger på Rundens lag.  Etter to sesonger i dansk liga vender hun tilbake til REMA 1000-ligaen og spill for Storhamar fra og med neste sesong. 

– Det er av flere grunner til at jeg velger å reise hjem til Norge, forteller Mathilde Rivas Toft (25). – For det første får Viborg litt andre ambisjoner sportslig neste år mtp økonomi også videre. Da Storhamar kom på banen så jeg det som en god sportslig mulighet, i tillegg til at det er i Norge og nærmere familie.

– Akkurat nå er det veldig godt å vite hva en skal neste sommer. Nå kan jeg fokusere på å trene godt og nyte den siste tiden i Viborg.

Foto: Viborg HKI Viborg er hun lagvenninne med Tonje Enkerud, Emilie Hovden og Moa Högdahl.  Enkerud kom til Viborg samtidig med Mathilde og de reiser sammen til Storhamar.

– Det at vi kom til Viborg samtidig var helt tilfeldig. Det er alltid slik at noen har utgående kontrakter og denne gangen hadde begge utgående kontrakt. Jeg er selvfølgelig veldig glad for at Tonje skal til Storhamar ettersom vi har fått et godt samspill her i Viborg. Samtidig er valg av klubb etter personlige ønsker, men noen ganger faller man på samme valg.Hvordan trives du i Viborg og spill i den danske ligaen?

– Jeg trives veldig godt. Det er virkelig en kul liga, hvor det stort sett er liv og godt publikum i hver eneste hall. Det som gjør ligaen bra er at det er mange lag som kan spille jevnt, et bunnlag kan plutselig slå et topplag. Det gjør at det er flere tøffe oppgjør og at en må prestere jevnt og godt for å henge med.Etter en høstsesong med variable resultater ligger Viborg på sjetteplass. Når vårsesongen dras i gang er Horsens på bortebane første utfordring for Mathilde og hennes lagvenninner 2. januar.  Viborg tapte siste oppgjøret før jul, men hadde før tapet mot Nykøping vunnet fire kamper på rad, blant annet en god seier 30-25 over topplaget Ikast.

– Viborg har fremstått som en koselig by med stor interesse for håndball.  Klubben har fremstått profesjonell, med mange flinke folk rundt klubben. I fjor havnet vi som nummer 4 i ligaen og tok sølv i Europacupen. Det er selvfølgelig noen kamper en skulle ønske bikket vår vei, men ser en tilbake på det så er det en god prestasjon. I denne høstsesongen har vi svingt litt i nivået vårt og gått på noen unødvendige tap, men vi ligger som nummer 6. Så får vi se om vi klarer å heve oss litt til nå etter jul.

Foto: Johnny PedersenDu har havnet på rundens lag flere ganger i år, hvordan har du opplevd denne høstsesongen?

– Jeg synes det har gått fint! Jeg har fått mye tillit og spilletid, det har vært veldig gøy. Jeg føler jeg har vokst inn i en rolle hvor jeg har måttet ta mer ansvar enn tidligere/i fjor, og det har jeg vokst på. Det er alltid hyggelig at når en har gjort gode prestasjoner at det blir sett, smiler hun.Har du utviklet deg som spiller i Danmark?

– Det føler jeg! Vi har spilt flere jevne kamper mot gode lag og mange kamper på kort tid. Det betyr at det er mange detaljer i spillet og taktikk som skal justeres på kort tid, så det har man fått god trening i.Hva tenker du om satsingen til Storhamar?

– Det er tydelig at Storhamar har ambisjoner om å være i toppen i Norge og det har de lyktes med de siste årene også. Det at de spiller Champions League for første gang i år er også veldig gøy. Det gjør at flere spillere får prøvd seg mot de aller beste og kan utvikle seg enda mer. Personlig synes jeg Storhamar har spilt morsom og fartsfylt håndball, der det kan være flere muligheter i spillet, ikke bare et låst trekk.Hvor mye gleder du deg til å flytte til Hamar og spille i norsk liga igjen?

– Jeg gleder meg veldig til å komme hjem til Norge igjen, sier Mathilde ivrig.  – Håper vi kan få til noe bra både i ligaen og i Europa. Jeg håper at det blir mange jevne og morsomme kamper og at jeg kan bidra så mye som mulig.  Ta med meg den erfaringen jeg har fått de siste to årene i dansk liga og utvikle meg videre på Hamar, sier Mathilde Rivas Toft avslutningsvis.