Martine Wolff imponerer i comebacket etter skaden – Norsk Topphåndball
Foto: Kenneth McDowell

Martine Wolff imponerer i comebacket etter skaden

Martine Wolff (24) kom til Sola fra Larvik HK i fjor, men fikk bare 5 kamper i Sola-drakta før hun fikk resten av sesongen spolert på grunn av en kneskade.  Hun fikk avrevet bakre korsbånd i kneet på trening og gikk seks uker med skinne før hun begynte forsiktig med opptrening.  

Hun opplevde det som frustrerende å komme inn som ny spiller og bli skadet så tidlig.  Nå er hun tilbake i spill, til stor glede for Sola og hun har vært god i sesonginnledningen for klubben.

Når kunne du delta for fullt igjen på håndballtreningene?

– For min del og sikkert mange andre håndballspillere, kom korona og ga meg god tid og ro for å rehabilitere skaden. Og da vi fikk tillatelse til å begynne igjen, så har jeg så og si deltatt på alt. Mye håndballtrening har vært vesentlig for å bli trygg på kneet igjen og kjenne at ting fungerer.


Beskriv hvor moro det er å kunne bidra igjen og være med på alt.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å kunne bidra igjen. Etter en lang periode uten håndball pga. skade, er det ekstra deilig å kjenne at kneet funger og jeg kan være med å bidra på banen. Jeg kom til Sola med et ønske om å være en bidragsyter til laget, og jeg håper jeg skal kunne gjøre det hele denne sesongen.


Fortell om sesonginnledningen deres.  Hva er bedre denne sesongstarten enn hva dere opplevde ifjor

– Vi er godt fornøyd med sesongstarten, vi spiller lenge jevnt mot Vipers, tar poeng borte mot Rælingen og tar med oss to bonuspoeng i seieren over Molde. Hvor vi så møter et godt Storhamarlag, hvor vi ikke er fornøyde med prestasjonen vår.

– I år opplever jeg at vi har en tydeligere struktur i angrepsspillet vårt, som gir oss ro og trygghet både fremover og bakover. Så er det alltid deilig og viktig å få selvtillit med gode prestasjoner som fører til poeng tidlig i sesongen

Foto: Kenneth McDowell


Hva har Steffen Stegavik betydd for prestasjonene så langt.  Hva har han kommet inn med som har vært bra.

– Steffen har et klokt håndballhode og vi ser igjen mye av han som spiller i det vi driver med. Han er alltid godt forberedt og har gode økter. Det er tydelig at han ser mye video og legger ned mye arbeid. Jeg synes Steffen har vært god til å skape trygghet i laget


For din egen del, hvordan har du prestert i disse kampene.  Sitter timing og bevegelser som det skal?  Hvordan føles det å kunne bidra skikkelig igjen.

– Det sier seg selv at det tar litt tid og finne tilbake til timing og håndballformen etter nesten ett år på sidelinjen. Nå i starten er all kamptrening og håndballtrening viktig for at jeg skal finne tilbake til timing og prestere best mulig, og jeg føler det blir bedre og bedre.

– Og når det gjelder sesongstarten så føler jeg det har klaffet ganske bra, men jeg jobber fortsatt med at det skal sitte kamp etter kamp.


Hvor artig er det å være Solaspiller så langt denne sesongen?  Hva slags ambisjoner har du og dere for denne sesongen?

– Det veldig gøy å være Solaspiller, vi er en god gjeng som hele veien ønsker å prestere bedre. Vi sitter igjen med mange gode prestasjoner som har skapt selvtillit i gruppen. Denne sesongen så har vi lyst til å spille oss til en sluttspillplass, og det håper jeg at vi skal klare.