Marthine Svendsberget (22) blir Oppsalspiller – Norsk Topphåndball
Foto: Stian Bye Høgsveen

Marthine Svendsberget (22) blir Oppsalspiller

Oppsal presenterte onsdag Marthine Svendsberget som ny Oppsalspiller de to kommende sesongene. Marthine er venstre kantspiller og kommer fra Storhamar, hvor hun har spilt denne sesongen.

Senest på fredag spilte hun en viktig rolle da Storhamar slo Sola i den avgjørende semifinalen i sluttspillet. Hun har denne sesongen 13 scoringer i Champions League for Hamarklubben. Marthine har tidligere spilt for Nit/Hak, Aker, tyske Neckarsulmer og nevnte Storhamar.

Da hun spilte i Nit/Hak som 16 åring hadde de et samarbeid med Oppsal, og gjennom dette var hun med å vinne NM jenter 20 for Oppsal i 2017.

Marthine var fast på Norges juniorlandslag LK00 og fikk bl.a. med seg 2 medaljer fra EM  i løpet av juniortiden. Hun har også flere samlinger med rekruttlandslaget til Norge.

Marthine har følgende kommentar til hvorfor hun ønsker å spille for Oppsal i årene fremover:

-Jeg valgte Oppsal fordi jeg synes de har en bra satsning på gang, og fordi jeg føler det er et sted hvor jeg kan utvikle meg videre.

Det er mye spennende som skjer i Oppsal som jeg gjerne vil være med på!

Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og å være med å bidra både på og utenfor banen slik at vi kan nå de målene vi setter oss. Også gleder jeg meg til å bli bedre kjent med jentene og de rundt klubben.

Henrik Wilhelmsen er også fornøyd med signeringen og har følgende kommentar:

-Vi er naturligvis veldig fornøyde med å få Marthine til Oppsal. Vi får en hurtig kantspiller med solid fysikk og et godt skuddregister. Til tross for at hun bare er 22 år har hun 4 års erfaring fra Rema 1000 ligaen! Den rutinen er noe som er gull verdt for den unge troppen vår! I tillegg får vi en dønn seriøs jente med fantastiske holdninger, og som virkelig legger ned det som skal til for å utvikle seg på håndballbanen, avslutter Henrik.

Marthine spiller nå ferdig sluttspillsfinalene med Storhamar mot Vipers før hun blir Oppsalspiller.