Marie (Fjellhammer) – Det var kjempegøy å vise hva som egentlig bor i oss! – Norsk Topphåndball
Foto: C. Wall

Marie (Fjellhammer) – Det var kjempegøy å vise hva som egentlig bor i oss!

Fjellhammer viser seg fra sin beste side når de møter antatt bedre motstandere.  I de to siste kampene har Flint og Oppsal fått merke Oslolagets potensial. 

2003-modellen Marie Elstrand Munthe har alltid spilt i Fjellhammer og har vært viktig for de grønnkledde sine prestasjoner mot topplagene.  I 33-30 seieren over Oppsal bidro høyrebacken med 6 scoringer.

Foto: C. Wall


– Det var kjempegøy å vise hva som egentlig bor i oss som gruppe! sprudler Marie Elstrand Munthe (19). –  Det var ekstra moro at vi slo Oppsal, og det på bortebane.  Det var kjempegod stemning etter kampen.  Spillerne som satt på benken og de som var skadet og satt på tribunen, fortalte at de fikk frysninger da tida var ute og vi hadde vunnet.  Det betydde veldig mye for oss. 

Før kampen mot Oppsal, tenkte dere at dere hadde mulighet?

– Absolutt.  Vi satt i garderoben og tenkte at «dette skal vi ha.»  Selv om vi ikke var favoritter og var underdogs, så hadde vi stor tro på og hadde fokus på at vi ikke skulle ha respekt for Oppsal og bare gjøre det vi er gode på.  Og spille på banen med glede og senka skuldre, egentlig bare ha det gøy. 

Fremstod dere som dere håpet på?

– Det synes jeg, sier 19-åringen ivrig.  – Vi fikk det til å sitte bakover, vi kjørte på fremover og tok gode muligheter.  Oppsal fikk ikke kontret så mye på oss.  Statistikken forteller at vi har 24 brudd på 40 minutter, så vi får satt et solid forsvar som gjør at vi kommer til gode muligheter fremover i banen også. Siste gang Oppsal ledet søndagens kamp, var på 11-10 etter 19 minutter i første omgang.  Da fulgte en god periode for bortelaget og rett før pause var stillingen 11-16.

– Vi hadde en god kampplan og hadde fokus på at vi skulle være disiplinerte og fremover skulle vi ikke stresse selv om vi lå et mål bak eller lå et mål foran.  Vi skulle fortsette å bruke tid og ta de gode mulighetene så vi ikke ble kontret på, forklarer bakspilleren. Utover i andre omgang ventet kanskje mange på at lederlaget i 1. divisjon skulle komme med en sluttspurt.  Nærmere enn et mål bak kom Oppsal aldri, da Nora Løken redusere til 28-29.  Da gjenstod det fem minutter av oppgjøret.  Fjellhammer ødela alt håp om poeng til hjemmelaget da de scoret tre kjappe mål og økte ledelsen til 32-28. 

Det ble veldig spennende på slutten der.  Men jeg følte at ting stemte for oss på søndag, alle var skikkelig på.  Alle gjorde sitt, det ble en ordentlig lagseier hvor alle hadde god innsats og humør på banen.  Det var god stemning i gruppa. 

– I kampen mot Oppsal følte jeg at det løsnet ordentlig for meg personlig, sier Elstrand Munthe fornøyd.  – Jeg fikk til ting igjen, det var veldig gøy.  Jeg håper at det fortsetter sånn fremover, egentlig. 


Nå vet dere hva deres toppnivå er, hva gjør dere videre nå?

– Det blir å prøve å opprettholde nivået vi viste på søndag og gå inn med samme innstilling til hver kamp. Prøve å holde oppe den gode perioden nå og ikke falle ned igjen.Marie Elstrand Munthe har spilt for Fjellhammer i hele sin karriere og trives ekstra godt denne sesongen.  Etter at hun ble tatt opp i A-lagsstallen i 2020, har hun gradvis tatt steg og fått mer tillit.  Nå er hun en av bærebjelkene i laget og er blitt en spiller som medspillerne kan stole på.  Spesielt forsvarsarbeidet er hun fornøyd med, men sier at hun merker store fremganger også i angrep denne sesongen. 

– Jeg trives veldig godt i Fjellhammer.  Vi er en fin gjeng i år hvor alle er venner med alle.  Det er takhøyde for å gi ros og gode tilbakemeldinger. Vi er en fin treningsgruppe hvor alle drar i samme retning, skryter hun. 

Foto: C. WallI fjorårssesongen avsluttet Fjellhammer uhyre sterkt og havnet på delt femteplass.  Med seirene over Flint og Oppsal i de siste kampene, har de grønnkledde klatret til delt sjetteplass og står med 9 seire, 2 uavgjorte og 8 tap.

På de sju siste kampene, har Fjellhammer vunnet fem.

– Det har svingt mye denne sesongen.  Vi har vunnet og tapt nesten annenhver kamp. Vi spiller bra mot topplagene, det er der vi virkelig får vist hva vi er gode for.  Så har vi gått på noen sure tap mot lag som ligger litt ned på tabellen. 


Hvorfor er dere gode mot topplagene og ikke ellers

– Jeg vet egentlig ikke, vi har pratet mye om det innad i gruppa hvorfor det blir sånn.  Det kan være at vi senker skuldrene mer og spiller og har det gøy når vi møter lag som er favoritter.  At vi har mindre press på oss og at vi spiller bedre da. 


Hva er dere gode på når dere har dagen?

– Når det sitter er vi veldig gode i forsvar, det etablerte forsvaret vårt er bra.  Vi har fått til å være tøffe i duellene, det er trygt å stå der, vi kjenner hverandre godt og jobber bra sammen alle sammen.  Vi er best når vi stoler på vårt eget spill.  I det siste har vi vært flinke til å la ballen gå og la den gjøre jobben.  Vi har hatt fokus på å stå i vårt konsept. Selv om det kanskje butter imot, så står vi på vårt spill og viker ikke bort fra det.

Foto: C. WallFor et par uker siden, hentet Romerike Maries makker Constance Hedenstad og i de to siste kampene har Marie stått alene på høyrebacken. 

Hvordan opplever du at Constance så brått forsvant fra dere?

– Det er kjipt å miste en spiller midt i sesongen og i tillegg mistet jeg partneren min.  Constance er en veldig fin spiller så det er trist for oss å miste en spiller på den måten.  Men samtidig, er det kjempegøy å få spilletid.  Jeg trives med det.  Og jeg har tenkt at nå må jeg komme på banen og gjøre det jeg er god på.  Senke skuldrene og ha det gøy. 


Har du fremstått som du håpet på i de to siste kampene?

– Ja, jeg synes det har vært bra og spesielt nå i den siste kampen mot Oppsal.  Så jeg er fornøyd, sier Marie Elstrand Munthe avslutningsvis.