Foto Dan Eugen Nielsen

Maria Hjertner: – Jeg nyter hver trening og kamp i Danmark!

Maria Hjertner spiller sin tredje sesong i København og trivselen er upåklagelig.  Hun har tillit som skytteren i laget og etter en litt trå start har København meldt seg på i Bambusa Kvindeligaen og skal kjempe om en topp 4-plassering når vårsesongen dras i gang over jul.

Trondheimsjenta spilte i Byåsen frem til 2017, så ble det to sesonger i Larvik før hun reiste til Danmark i 2019.  Denne sesongen har hun en norsk lagvenninne i Karoline Lund, som hun også spilte sammen med i Larvik.

– Det er gøy og veldig stas å spille i Danmark, sprudler Maria Hjertner (25).  – Det har vært et mål for meg i mange år og jeg nyter hver trening og kamp i Danmark.  Det er en god og tøff liga å spille i og jeg møter jo mange av de som spiller VM i nesten hver kamp.  Så det er veldig gøy

Foto Dan Eugen Nielsen


Hun har mange av lagvenninnene rundt seg, som bor i samme gata eller i samme bygg.  Samtidig bor hun nærme hallen og treningssenteret og beskriver bosituasjonen som upåklagelig.

– Jeg trives veldig godt med jentene på laget og med trenerteamet.  Alt er nærme, selv om København er en stor by sammenliknet med Trondheim, hvor jeg egentlig er i fra, så har jeg mange gode og fine mennesker tett på og bor nærme hallen og fitness.

– Hverdagen min er nok som mange andre toppidrettsutøvere.  Jeg drar på trening om morgenen og trener fysisk, så er det hjem og slappe av før det er håndballøkt klokka 15.  Vi er ofte ferdig med trening i 17-tida og da er vi flinke til å spise middag i sammen, ta en kopp te og se på noe TV og slappe av.   Jeg har ingen annen familie eller kjæreste her i Danmark så lagvenninnene mine er en viktig del av hverdagen min, sier hun. 


De første kampene denne sesongen gikk ikke helt som Maria og København hadde håpet på, men laget har vist fremgang gjennom høsten og nærmer seg nå topplagene.  Etter 13 kamper ligger de på sjuendeplass og er et poeng fra femteplassen.

– Det har vært en høstsesong med varierende resultater og prestasjoner.  Vi har tapt noen kamper som vi absolutt ikke burde tapt og har samtidig tatt viktige poeng mot lag høyere på tabellen. 

– De siste to månedene har vi spilt veldig mye bedre og har vist at vi kan spille på nivå med topplagene så pila går virkelig riktig vei fra sesongstart og frem til nå, sier Maria fornøyd. 

– Når vi tenker på de prestasjonene vi gjorde i starten av sesongen, så er vi ikke helt fornøyd, men samtidig er vi mye bedre nå enn i starten.  Jeg skulle gjerne ønsket at vi lå høyere på tabellen, men heldigvis har vi en vårsesong hvor vi kan gjøre noe med det. 

– Vi har et ønske om å være topp 4, som vi var i min første sesong i København.  Og det synes jeg er noe vi må jobbe imot for å oppnå, bemerker hun. 


Hva er dere gode på, når dere er gode?

– Vi har denne sesongen hatt et godt forsvarsspill og en sterk fremoverfase og ankomstfase hvor vi gir maks og får mange enkle mål på det.  Vi er gode på å løpe, det er vår største styrke.  Det er også det vi ønsker skal kjennetegne København Håndbold, løpskraft og tempo. 

Foto Dan Eugen Nielsen


Maria Hjertner er skytteren i København og hennes rolle i laget er å score så mange mål som mulig fra bak i banen.  Hun skal ikke gå inn og krige med forsvaret, men sørge for de litt enklere målene fra distanse.  Hun spiller i hovedsak angrep og hittil i år har Maria scoret 24 ganger fra høyrebacken.

– Det har egentlig vært min rolle hele tiden her i København, sier hun.  – Og det er en rolle jeg tar og prøver å mestre og gjøre så godt jeg kan. 

– Jeg jobber hele tiden med å utvikle spillet mitt og føler jeg har fått til å bli råere til å bruke rommet på utsiden av toer og spille ut til kant.  Jeg ønsker å utvikle meg så jeg har mer å spille på enn bare skuddet. 

– Ellers jobber vi hele tiden sammen med trenerteamet for å finne løsninger i angrepsspillet som gjør at vi kan få frem våre spisskompetanser.  Vi er nysgjerrige på hva vi kan gjøre for å få frem akkurat de.  Det er gøy at vi jobber spesifikt med det og vi har funnet noen systemer nå som gjør at vi får brukt våre kvaliteter vi som står i angrep, sier hun ivrig. 


Fremover?

– Jeg håper vi kan ta med oss den tryggheten vi hadde nå på slutten av høstsesongen og at vi fortsetter med det spillet når vi begynner på igjen og at vi kan ta igjen noen av de poengene vi gikk glipp av i starten på sesongen.  Jeg håper på og har veldig trua at vi skal greie det, sier 25-åringen avslutningsvis.