Mari Molid: – Jeg koser meg med å spille håndball i Byåsen! – Norsk Topphåndball
Foto: Lars R. Skaug - Fotolars

Mari Molid: – Jeg koser meg med å spille håndball i Byåsen!

Etter 9 år borte fra Trondheim er Mari Molid nå gjenforent med Ida Alstad i Byåsen.  Og hun kan ikke huske sist hun hadde det så moro med å spille håndball.  Byåsen er blant formlagene og er uten tap de siste fire kampene.  Mot Oppsal sist scoret Mari 10 ganger.

Mari Molid (31) spilte seks sesonger i Byåsen frem til 2012, da dro hun videre til Levanger.  Så ble det spill i Randers, Larvik og Molde.  På grunn av graviditet og fødsel spilte hun ikke forrige sesong og hun valgte å flytte hjem til Trondheim igjen. 

– Jeg trives godt med min nye hverdag som mor og håndballspiller, sprudler Mari.  – Det er litt travelt nå for jeg holder på med siste del av turnusperioden min som fysioterapeut.  Jeg jobber på sykehuset, er på trening og så er jeg mamma, smiler hun. 

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Mari ble mor 10. desember i fjor og hun gikk med tanker om å gi seg med håndball.  Men så spurte Byåsen om hun kunne komme på trening og siden hun ikke følte seg helt ferdig som håndballspiller takket hun ja til det.

– Da jeg møtte på første trening var hun lille frøkna åtte uker gammel.  Jeg hadde ikke bestemt meg for noe, men da jeg kom hjem fra første trening med stjerner i øynene så hadde jeg egentlig allerede bestemt meg, ler hun. – Det er dette jeg vil! 


Etter ni år borte fra Trondheim er Mari tilbake i Byåsen, der alt startet.  Det føles helt riktig for henne å avslutte karrieren her.

– Jeg føler at ringen blir sluttet.  Det var i Byåsen jeg var ungjente og satt og kikket på forbildene mine, og så var jeg med der sjøl og spilte de første årene i eliteserien der.  Og så er jeg nå tilbake på hjemstedet, dette er klubben min, det føles så riktig å avslutte i Byåsen, sier hun fornøyd. 


På laget som Mari Molid spilte på i 2011/12- sesongen var også Ida Alstad med og at hun fortsatt er aktiv i Byåsen gjør det ekstra morsomt å være tilbake i klubben.

– Ja, det er kjempeartig!  Hun er den eneste som er igjen på laget som jeg spilte med før jeg dro.  Hun er en god venninne som jeg har vært mye på landslaget med, det gjør også at håndballhverdagen blir ekstra morsom, når man har med noen som er så nære. 

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Hvordan har opptreningen etter graviditeten vært for deg?

– Jeg har vært veldig treningsmotivert, sier Mari.  – Når du går en lang periode gravid, så savner du veldig det å kunne trene ordentlig.  Så jeg ser nå i ettertid at jeg har trent enda bedre for jeg har savnet det å presse meg på trening. 

– Nå er jeg med på håndball for jeg synes det er gøy.  Og det er en avslappende og en deilig posisjon og være i.  Det har vært mange år hvor jeg kun har spilt håndball og at det har vært som en jobb.  Men nå er det hobbien mi, så det er litt annerledes.  Nå går jeg på trening i fritida mi og skal kose meg og nyte tiden. 


Mari var uheldig i oppkjøringen og pådro seg en hælskade som gjorde at det tok litt tid før hun var fullt tilbake.  I de første seriekampene spilte hun bare i forsvar og har gradvis spilt mer fremover i banen også.  Hun er toppscorer i Byåsen sammen med Ida Alstad og var lagets toppscorer i seieren over Oppsal i siste seriekamp før mesterskapspausen. 

– Jeg synes egentlig jeg har gjort en god figur, smiler Mari fornøyd.  – Jeg synes det har gått fint bakover og så synes jeg at jeg har gjort mye fremover i banen også.  I den siste kampen nå mot Oppsal gikk det veldig bra.  Jeg har hatt stigning gjennom høsten, synes jeg. 

– Som lag har vi vært litt uheldig og vært preget av at vi er unge og urutinerte.  Vi har vært litt nervøse når det skal avgjøres i kampene. Vi har spilt jevne kamper og har slitt med å få poengene til vår fordel.  Men det har vært stigning utover høsten og vi har blitt tryggere på hverandre.

– Vi har fått mer selvtillit etter de tre siste kampene så for vår del var det nesten litt synd at det ble en pause nå, for nå var vi på en god bølge. 

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Etter at høstsesongen er ferdigspilt, ligger Byåsen på 7. plass og er uten tap på de fire siste kampene.  I de tre siste kampene er Tertnes, Fredrikstad og Oppsal blitt slått på rad og rekke. 

Sist mot Oppsal opplevde man en snuoperasjon av de sjeldne.  Hjemmelaget Oppsal hadde full kontroll på stillingen 25-22 da seks minutter gjenstod.  Resten av oppgjøret klaffet alt for Byåsen, som vant kampen 28-25.

– Oppsal som hadde kampen i sin hule hånd.  Men de siste kampene vi har spilt har gitt oss selvtillit og når det da begynner å butte litt, så gir vi ikke opp og har trua på det selv om vi ligger under, forklarer hun. – Og så våknet det et vinnerinstinkt og plutselig løsnet alt for oss. 

– Det var fint å få den opplevelsen.  Vi er i den posisjonen at vi er nødt til å kjempe i alle kampene, det er ingenting som er gitt.  Vi må ut og kjempe for poengene i hver eneste kamp. 


Hvor viktig er håndball for deg nå?

– Det er viktig, det er fordi jeg koser meg med å spille håndball.  Og så er det viktig for meg for jeg har lyst til å at Byåsen skal gjøre det bra.  Det er gøy å være med å bidra til at de unge får gode opplevelser, de skal være fremtiden til Byåsen.  Jeg har fortsatt vinnerinstinkt og ingenting er som å vinne håndballkamper, smiler Mari Molid avslutningsvis.