Margit Lidal foran møtet med Follo:  – Jeg er spent, men har også en god følelse – Norsk Topphåndball
Foto: Kenneth McDowell - @handballfoto

Margit Lidal foran møtet med Follo:  – Jeg er spent, men har også en god følelse

Søndag spiller Volda første kamp i kvalifiseringen for spill i REMA 1000-ligaen neste sesong.  Motstander Follo endte nest sist i REMA 1000-ligaen med 6 seire på 26 kamper.  Volda kapret andreplassen i 1. divisjon etter 20 seire på 26 kamper. 

– Både klubben og vi jentene hadde en klar målsetting før sesongen om at vi ønsket å sikte mot opprykk.  Det var utgangspunktet vårt, forteller Margit Lidal (25) som spiller sin andre sesong i Volda. 

– I sommer hadde vi en relativt ny gruppe etter mye utskiftinger fra fjoråret.  I tillegg hadde vi et nytt trenerteam.  Vi brukte litt tid på å bli godt samspilte og det vises også i høstsesongen hvor vi var litt ustabile.  Vi hadde flere tap enn vi håpet på, men også en del gode kamper.  Det har gått litt opp og ned. 

– Men at vi sikret en kvalikplass relativt tidlig i vårsesongen og også greide å kjempe oss til en andreplass, det er vi fornøyd med, smiler bakspilleren.


Hva kjennetegner årets Volda-mannskap?

– Vi har et lag med forskjellige spillertyper og vi legger ikke alt på noen få spillere, men fordeler ansvaret på mange, forklarer 25-åringen.  – Vi skal være sterke i sammen og prøver å ha et bredt spill og bruke de ferdighetene vi har.  Vi har ikke en superstjerne som drar hele laget, vi har jevnt over et godt lag.  Vi legger mye i forsvarsspillet vårt og har fått inn en god forsvarsspiller i Rikke Jensen. 

Foto: Kenneth McDowell – @handballfoto

Det har løsnet angrepsmessig for Margit i år.  I fjorårssesongen scoret hun 38 ganger, i år endte hun på 100 scoringer.  I tillegg har hun en viktig rolle som treer i forsvar.

– Det har blitt godt med spilletid, noe jeg trives godt med.  Jeg fokuserer mye på å bidra så godt jeg kan i forsvar i midtblokka sammen med Rikke i tillegg til å ta ansvar fremover i banen også. 


Haslum stakk tidlig fra på toppen av tabellen mens Flint og Volda lenge hadde en innbyrdes kamp om å kapre andreplassen.  Dette ble avgjort først i siste serierunde da Volda vant 26-21 over Flint i REMA 1000 Arena.  Uka før ble det også seier over seriemester Haslum, så Volda hadde en sterk avslutning på sesongen og gode generalprøver før kvalikkampene.

– I kampene mot Haslum og Flint bestemte vi oss for at vi måtte revansjere oss selv litt.  Vi hadde hatt to dårlige kamper like før som virkelig ikke viser hva vi er gode for. 

– Vi hadde egentlig mest fokus på oss selv og det fungerte godt, konstaterer hun.  – Vi fikk satt et solid forsvar i begge kampene hvor vi hadde fokus på å vinne duellene.  Det resulterte i at vi fikk til et godt kontringsspill.  Og det angrepsspillet vi satte opp fungerte.  Det var deilig å vise at vi faktisk kan treffe toppnivået også mot de beste lagene i serien, sier bakspilleren ivrig.

Foto: Kenneth McDowell – @handballfoto

Første kvalikkamp spilles i Stil Arena søndag 28. april. Returkampen spilles onsdag 1. mai i Volda Campus Sparebank 1 Arena.

Follo tapte de tre siste seriekampene i REMA 1000-ligaen.  I kampene før det ble det seier over Fana og Aker, begge med ett mål.

– Det blir utrolig spennende, det er lenge siden Follo og Volda har møttes.  Det er annerledes å se de på video og kjenne på det i virkeligheten.  Follo har fysisk gode spillere som vi håper vi klarer å matche både på fysikk og tempo.  Vi er spent inn mot kampen på hva det er vi møter, innrømmer hun. 


Follo har vunnet 6 kamper denne sesongen, dere har vunnet 20.  Vil det ha noen innvirkning?

– Det er deilig å ha vært i en større flyt, man kjenner det også på selvtilliten.  Det er positivt det å ha vunnet noen kamper.  Men jeg vil ikke si at det er en stor fordel for oss, utenom at vi kanskje har et litt mindre press på skuldrene våre i og med at vi kommer under ifra, bemerker Margit. 

Foto: Kenneth McDowell – @handballfoto

Hvordan ønsker dere å fremstå?

– Utgangspunktet er å få til vårt spill.  Og greie å matche de på tempo.  Vi ønsker å fremstå som positive og en glad gjeng og skal ha fokus på å henge med i kampene og vinne.  Vi er heldige som ofte har en del supportere som følger oss rundt.  Det setter vi utrolig stor pris på.  Vi ønsker å gi de valuta for pengene, smiler hun.   


Hvilken følelse har du foran kampene

– Jeg er veldig spent inn mot kampen, men har også en god følelse.  Vi har trent godt i sammen og blitt trygge på vårt spill i løpet av sesongen.  Spent, men jeg gleder meg! sier Margit Lidal avslutningsvis.