Mange norske jenter klare for Final4 – Norsk Topphåndball
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB /NHF

Mange norske jenter klare for Final4

I helgen spiller Vipers finaler i Champions League. Mot Gyør møter de to av våre største landslagsprofiler.

Vipers har vunnet EHF Champions League de to siste årene, og drømmer om å sikre seg den tredje tittelen på rad slik Gyør gjorde i årene 2017-2019. Men da må nettopp ungarene beseires i bronsefinalen lørdag ettermiddag. Og i så fall må kristiansanderne overliste landslagskaptein Stine Bredal Oftedal og linjespiller og forsvarskjempe Kari Brattset Dale som er tilbake etter fødsel.  I likhet med Vipers ble Gyør også seriemester denne sesongen, men i cupen måtte de ta til takke med sølv. På tribunen sitter denne gangen Veronica Kristiansen og Silje Solberg Østhassel med sine voksende mager.

Og Silje er spent foran finalehelgen i Budapest.

– Jeg synes Vipers er et lag av høy klasse med kvalitetsspillere på hver posisjon. De spiller med høy fart, noe vi også trives med, så jeg tror det vil bli en tempofylt kamp, sier hun og fortsetter: Vi har ikke spilt mot hverandre  denne sesongen, men jeg er sikker på at det blir en spennende kamp med fantastiske rammer rundt.

I den andre semifinalen finner vi sju norske jenter på Team Esbjerg, nemlig Nora Mørk, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen, Henny Ella Reistad, Julie Bøe Jacobsen og Vilde Mortensen Ingstad. Esbjerg vant i år den danske cupen og er for tiden midt i sluttspillet der de står mot Odense i finalene. I helgen skal de først opp mot et annet ungarsk lag, FTC-Rail Cargo Hungaria som er det eneste laget i årets Final4 uten norsk deltakelse. Og det var dette laget som beseiret Gyør i den ungarske cupen og sikret seg trofeet.

Kan bli historisk

Katrine Lunde og Nora Mørk står begge med seks titler tidligere i Champions Leauge, og kan bli historiske med seier i år. Ingen kvinner har nemlig vunnet syv ganger, men to tidligere spillere står også med seks seire hver: Ausra Fridrikas og Bojana Popovic.

Så krysser vi fingrene for norsk suksess i helgen som avsluttes med «We are the Champions» på søndag kveld.

Slik spilles kampene i Final 4 i Budapest:

Lørdag 3. juni – semifinaler
Kl. 15.15 Gyør – Vipers
Kl. 18.00 FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg

Søndag 4. juni
Kl. 15.15 Bronsefinale
Kl. 18.00 Finale

Kampene sendes på TV3/viaplay.no

Les mer om Champions League