Målvaktstalentet klar for Tertnes – Norsk Topphåndball

Målvaktstalentet klar for Tertnes

Nå er det klart: Kadija Mårdalen blir Tertnes-spiller! Målvaktstalentet som har vært i Åsane fra hun startet å spille håndball, har allerede bidratt i flere kamper for Tertnes de to siste sesongene. Men inntil nå har det vært gjennom samarbeidsavtalen mellom Åsane og Tertnes.

Nå er imidlertid klubbene enige om en permanent overgang, og vi vil takke Åsane Håndball for den imøtekommenhet og fleksibilitet klubben har vist for at Kadija skal kunne ta steget videre.

Tertnes-trener Tore Johannessen er selvsagt veldig fornøyd med signeringen av Kadija:

– Kadija er er stort målvaktstalent som har vært del av landslagsmiljøet (LK04) siden starten. Hun har allerede debutert, og imponert, i REMA 1000-ligaen, og tar stadig nye steg i utviklingen. Hun har en ekstrem fysikk, er eksplosiv i bevegelsene og har sin store styrke på nærskudd. Det blir spennende å følge Kadija videre og å få se henne på øverste nivå gjennom en hel sesong.

Kadija er 18 år, og når hun ikke spiller håndball, er hun elev på linjen for bygg- og anleggsteknikk på Åsane videregående skole. I vår er hun russ, og hun har praksisplass som tømrer hos vår gode samarbeidspartner Åsane Byggmesterforretning (ÅBF). ÅBF er kjent for å ta godt vare på lærlingene sine, og vi vil berømme bedriften for viljen til å tilrettelegge for at Kadija skal kunne kombinere toppidrett og utdanning.

Kadija Mårdalen BB-premie
Kadija har allerede opplevd å få bestemannspremie i REMA 1000-ligaen, og vi er ganske sikre på at det blir flere BB-premier.

På tross av sin unge alder, er Kadija en spiller som mange klubber har hatt i kikkerten lenge, og det har ikke manglet på tilbud fra klubber som ønsket å signere den talentfulle Åsane-jenten. Vi spurte derfor Kadija om hvorfor hun valgte Tertnes i steget videre i karrieren:

– Gjennom samarbeidet mellom Åsane og Tertnes har jeg allerede fått trene, og spille, endel med Tertnes. Dermed føles det trygt og jeg vet hva jeg går til. Klubben har mange spennende spillere med stort potensiale og flinke trenere, inkl. målvaktstrener Jas, og jeg liker spillefilosofien i klubben. Dessuten får jeg en god målvaktspartner i Synna, som jeg tror jeg kan lære mye av.

– I tillegg er det en spillerstall med mange jevnaldrende spillere, slik at det sosiale miljøet også er veldig bra, og vi har det gøy sammen. Dette betyr mye for meg.

Hvilke forventninger har du, både til deg selv og til laget?

– Først og fremst forventer jeg å modne som målvakt gjennom å få erfaring på elitenivå. Jeg ønsker å bli bedre på å analysere kamper og sette krav til forsvaret og meg selv. Jeg har dessuten forventninger til at relasjonene i laget utvikles sånn at laget kan få ut potensialet som vi vet det har.

Når vi spør Kadija om hva hun anser å være hennes sterkeste sider, svarer hun det samme som Tore:

– Mine sterke sider er først og fremst nærskudd og eksplosivitet, men jeg har fortsatt mye å gå på for å utnytte det maksimalt, spesielt i utfallene. Forøvrig er jeg stort sett blid og i godt humør, og tar ikke meg selv så høytidelig.

Vi ønsker Kadija velkommen inn i Tertnesfamilien, og gleder oss til å følge utviklingen hennes sammen med Tertnesjentene!💙

Kadija Mårdalen