Målvakter med svar på tiltale – Norsk Topphåndball

Målvakter med svar på tiltale

Målvakten Isak Steinsson ble kåret til banens beste i serieåpningen hjemme mot Fjellhammer. Kollega Oscar Larsen Syvertsen kunne ikke være noe dårligere. han storspilte borte mot Nærbø, og han også ble kåret til banens beste.

Mange har stilt spørsmål ved DHKs satsing på to 19-åringer i mål i årets eliteserie. Nå har de fått svar. Isak Steinsson og Oscar Larsen Syvertsen har gitt både laget og seg selv en fantastisk start på årets sesong.

-Det var faktisk ikke gitt at Oscar skulle starte denne kampen. Isak storspilte sist, og var sånn sett kvalifisert for å starte mot Nærbø også. Men Oscar har vært veldig offensiv på treningen inn mot denne kampen, og det var ingen betenkeligheter ved å la ham få tillit fra start i denne kampen. Vi besitter to veldig store målvaktstalenter, og nå har begge vist seg fram. Jeg forventer ikke at de skal dominere slik de har gjort i disse to kampene, men det er gull å få en slik start, mener Mads Fjelddalen.

Han beskrev seg selv som en happy målvaktstrener etter kampslutt søndag kveld.

Sammen har de vist at de er gode, målvaktene Isak Steinsson og Oscar Larsen Syvertsen.

Larsen Syvertsen leverte 18 redninger, veldig mange av dem på innhopp og gjennombrudd fra seks meter, noe som gir en redningsprosent på 40!
– Det var godt å få starte kampen, og det var veldig gøy å levere som jeg gjorde. Nå var Isak veldig god i den første kampen, og dette bare viser hvilket målvakts-team vi sammen med målvakstrener Mads, sier Oscar.

Alle redninger er selvfølgelig viktige, men de tre han hadde på rad i andre omgang, da Nærbø gjorde et veldig kvalifisert forsøk på å hente inn DHK, de var superviktige. Oscar reddet fra seks meter på stillingen 23-18, han tok et vanskelig distanseskudd på stillingen 26-21, og han sto der og tok et gjennombrudd etter at Ola Hoftun Lillelien akkurat hadde løpt inn 27-21 i åpent mål. Alle redninger som gjorde at Nærbø aldri fikk følelsen av å få ordentlig kontakt. Og alle i løpet av åtte-ni minutter.

-Forsvarsspillet og målvakt Oscar var fenomenale de første 30 minuttene, mener trener Kristian Kjelling.

Ti spillemål ble det på David Walstad Haugstvedt, fjorårets unge spiller i eliteserien.

DHK fikk en flott åpning på bortekampen. De var effektive, spilte på et stort register både i forsvar og angrep, mens hjemmelaget både bommet og gjorde tekniske feil.
-Jeg så allerede under oppvarmingen at intensiteten, og Ola påpekte det også da vi gikk i garderoben etter oppvarmingen. Og den gutten lyver aldri, ler Kjelling.

DHK hadde både 5-1, 11-5 og 18-10 etter at Kjelling byttet ut alle bakspillerne og strekspiller August Olsen Storbugt etter 15 minutter. Da hadde Emil Hansson akkurat kontret inn seks måls ledelse.
Kjelling har mange ganger etterlyst å bare fortsette i samme stilen, men ikke bare hans lag men også mange andre, at de slipper seg litt ned når ledelsen blir stor.

Ikke denne gangen.
Ungdomsrekken med Tobias Mehren Søberg, August Lind Oma og David W. Haugstvedt tok utfordringen, og sto ut omgangen med samme tempo og trykk som de som startet. De fikk også med seg Ole-Henry Dahl som viste at han kan fylle tomrommet etter korsbåndskadde Alexander Ørjevik Westby. Dahl løp mye, skjøt solid, og scoret fire ganger på fem forsøk.
-Det var en konsentrert gjeng som kom inn, og med god hjelp av Oscar fullførte vi omgangen fenomenalt, mener Kjelling.

Han har holdt David Walstad Haugstvedt unna spill etter mye aktivitet denne sommeren med 2004-landslaget som spilte mesterskap i Slovenia. Kun noen minutter fikk han på banen mot Fjellhammer, mens han satt samfulle 60 minutter på benken i NM-kampen mot IL ROS.
Mot Nærbø holdt han ikke igjen på noe da han fikk sjansen etter 15 minutter.

Seks mål ble det ham resten av omgangen, På distanseskudd og gjennombrudd. Ha var ikke lett å lese for hverken Nærbø-forsvarere eller målvakt denne kvelden på Jæren.

Etter pause kom det fire til. Den første til ledelse 22-12 etter 33 minutter, og den siste til 31-25 med minuttet igjen å spille.
-Det er deilig å ha et år bak seg både med laget, og med eliteseriespill. Og så fikk jeg et mesterskap i sommer som også ga bra med erfaring. Det viktigste er at jeg får så mye tillit, både fra medspillerne og fra trenerteamet. Jeg blir behandlet som en voksen, og da må jeg jo spille som en voksen, sa David til TV 2 etter kampslutt.

Trener Kristian Kjelling har brukt mye tid på å forberede laget på motstandernes syv mot seks-spill. Det fikk han betalt for både hjemme mot Fjellhammer og borte mot Nærbø.

Det var ikke så overraskende at DHK ikke klarte å holde det høye nivået på det de gjorde hele kampen. Nærbø kom ut etter pause og hadde ikke noe å tape, og var mye mer offensive i alt de gjorde. Nå var det DHK som sto for de fleste feilene og bommene, også fordi Nærbøs forsvarsspill tok seg opp.
Det fine med omgangen var at DHK fremsto med ro da hjemmelaget forsøkte en langspurt med spill syv mot seks. Da forsvarte DHK seg mesterlig med sitt offensive forsvarsspill, og de stresset hjemmelaget såpass at de aldri kom nærmere enn fire mål.
– Da tynte vi det siste ut av appelsinen, mener trener Kjelling.

DHK møter Follo hjemme onsdag klokken 18, mens de reiser til Italia for å spille europacup til helgen.

Kampfakta, eliteserien:
Nærbø – Drammen HK 26-31 (12-21)

Sparebanken Vest Arena.
Dommere: Lars Jørum og Håvard Kleven.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Isak Steinsson – David Walstad Haugstvedt 10, Simen Vatne Andersen, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 1, Sondre Ovid Skovli 1, Trym Korperud Johnsen 5, August Lind Oma 2, Tobias Mehren Søberg 1,Ola Hoftun Lillelien 1, Emil Hansson3, Ole-Henry Dahl 4, Nikolai Moe.
Toppscorere Nærbø: Felix A. Lund og Ole Nærland, 4.

Andre eliteserieresultater: Bergen-Kolstad 30-36, ØIF Arendal-Sandnes 32-29, Runar-Follo 38-26 (alle lørdag), Bækkelaget-Kristiansand 23-30, Fjellhammer-Halden 26-30.