Målrikt da Runar gikk videre i cupen – Norsk Topphåndball

Målrikt da Runar gikk videre i cupen

Runar vant 42-32 over Bergen Håndball i åttendelsfinalen i NM, og er dermed klar for kvartfinalen som trekkes senere i dag. Til pause ledet Runar 19-16.

Det var flott å få en så god uttelling i kveld, sa en fornøyd Runar-trener Leif S. Gautestad etter kampen.

Minuset var at det ble for mange baklengsmål, og det skyldes nok litt passivt forsvarsspill, og dermed dårlige arbeidsforhold for målvaktene Mats Bjørnstad og Oscar L. Syvertsen.

Mest positiv framover var Martin Lindell, som ble dagens spiller og scoret hele 13 mål.

De fleste ungguttene ble spart, da vi har en 2. divisjonskamp til lørdag, og de må vi ha med da 2. divisjonslaget skal møte Øyestad på bortebane.

Kamputvikling:

Starten var preget av masser av mål, og før det var spilt seks minutter ledet Runar 6-3, der Martin Lindell scoret tre av Runars mål.

Bergen Håndball ledes av den gamle Runar-kjenningen Vidar Gjesdal, og han tok den første «time outen» allerede før det var spilt 14 minutter, og da var stillingen 8-8.

I den neste perioden tok igjen Runar en klar ledelse etter to mål av Adam T. Bergli, ett mål hver av André Tuzov og Martin Lindell, og ledet 12-9 i en periode der Bergen ble hardt straffet med tre utvisninger.

I de neste minuttene vekslet lagene med å score, før Oscar L. Syvertsen kom inn i målet. Han startet med en redning før Kennie J. Boysen slo til med fire scoringer. Det siste på syvmeterskast i sluttsekundet, og dermed kunne Runar gå til pause med ledelse 19-16.

Forsvarsspillet hevet seg for Runar i starten av andre omgang, og Bergen klarte bare å overliste Mats Bjørnstad fire ganger det første kvarteret, og da ledet Runar komfortabelt 28-21. Igjen var Martin Lindell den beste avslutteren, og scoret sitt 13. mål for kvelden da han økte til 35-24 etter 21 minutter.

I de resterende minuttene virket det som om Runar var fornøyde, for hver gang de scoret svarte Bergen direkte, men seieren var aldri truet, og Runar vant til slutt med hele 10 mål.

Runar hadde sin beste spiller i Martin Lindell. Positiv var også Kennie J. Boysens som tegnet seg for hele ni mål, hvorav tre fra syvmetersmerket, og høyrekanten Adam T. Bergli som nettet på sine fem forsøk. Et lite pluss får også André Tuzov for fire fine scoringer, og i slutten av kampen klarte også Tobias Rivesjö å finne veien til målet med tre mål på kort tid.

Minuset i kampen var tre bomskudd fra venstrekanten Mads F. Rekstad, og manglende redninger av målvaktene Mats Bjørnstad og Oscar L. Syvertsen, men her har forsvaret nok en god del av skylden.