Malin Aune: – Det var behov for meg likevel! – Norsk Topphåndball

Malin Aune: – Det var behov for meg likevel!

Etter først å ha blitt vraket, ble hun hentet inn i VM-troppen underveis og Malin Aune fikk en travlere desember enn hun hadde sett for seg.  Etter gode bidrag på høyrekanten kunne Malin juble for sitt første VM-gull da Frankrike ble slått i finalen 19. desember 2021.

– Det var et artig mesterskap i Spania, smiler Malin Aune (26).  – For min del var jeg ikke tatt ut og så kom jeg med likevel.  Så min desember ble litt annerledes enn det jeg hadde sett for meg, smiler hun.  – Det var veldig artig.  Jeg er veldig glad for at jeg fikk være med og når det gikk så bra også så blir man takknemlig for å få være med på det.

– Jeg var jo skuffet da jeg ikke ble tatt ut.  Men så man må bare innstille seg på det og det positive er at det blir mer tid til familien, jeg var hjemme en tur og prøvde å få slappet av litt.  Så skulle jeg egentlig tilbake til Romania, men samme dag som jeg skulle tilbake til Bucuresti, dro jeg til Spania i stedet for. 

– Da jeg fikk den telefonen om å dra dit, så ble jeg veldig glad.  Det er et mesterskap jeg ønsket å være med på.  Og så hadde jeg også kjent på at jeg var skuffet for at jeg ikke var tatt ut.  Så da var det godt at jeg ikke trengte å kjenne på den skuffelsen lenger.  Det var behov for meg likevel, da! sier Malin begeistret.


Hvordan opplevde du mesterskapet?

– Vi har en ganske bred tropp og alle sammen har lyst på medalje, det er noe vi går for hele gjengen.  Og vi vet at vi har det nivået inne.  Det var noen kamper vi vant med veldig mange mål og så er neste kamp kjempejevn med tøff motstand.  Da får man testet ut at man må være skjerpet til enhver tid når det plutselig smeller.

– Jeg følte meg veldig klar da jeg først kom ned til Spania.  Jeg var spent siden jeg kom fra en ukes ferie og ikke var innstilt på at jeg skulle spille.  Og så plutselig skal man spille likevel.  Med en gang jeg kom ned til gjengen og i hallen var jeg inne i den bobla, så gikk det veldig fort.  Det er jeg fornøyd med, sier hun.


Norge kvalifiserte seg til finale gjennom seire over Russland i kvartfinalen og vertsnasjonen Spania i semifinalen.  I finalen var det Frankrike som hadde et solid initiativ og ledet 16-12 til pause.

– Finalen var litt av en berg-og-dal-bane.  Det var veldig skuffende å se at vi lå så langt bak i starten.  Og da er det lett å tenke at hvis vi er så dårlig og de er så gode så taper vi mot et bedre lag.  Men samtidig er det en finale og det står om en verdensmestertittel.  Vi alle er klar på at vi ikke kommer til å gi oss så lett.  I pausen der så kunne vi se hos alle at «det er nå det gjelder.»  Så jeg er glad for at vi klarte å snu det tidlig i andre omgang.  Og at vi klarer å vinne komfortabelt som 29-22, det sier litt om moralen i laget, sier hun fornøyd. 

– Det er ofte Frankrike vi havner mot i viktige kamper, og de vinner ofte titler de også.  Så inn mot kampen vet vi at dette kan gå begge veier.  Men det hadde vært skuffende om vi hadde fått sølv, det er jo sånn det har blitt.  Så det er godt å ha den gullmedaljen.  Og for meg og flere av oss var det første gang vi vinner gull i VM, så det var ekstra gøy, sier hun ivrig.

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES


Hvordan er livet som nybakt verdensmester?

– Det er litt rart det med at man går videre for man har hele tiden nye kamper å forberede seg til.  Men jeg nøt det i jula og det var godt å komme hjem og vise at jeg har den medaljen i boks.  Det var veldig godt.  Men med en gang VM var ferdigspilt, så er det nye mål og nye medaljer som skal vinnes.

– Det var godt å være hjemme i jula for nå er det lenge siden jeg har vært hjemme i Norge siden jeg bor så langt unna.  Jeg kjente at jeg fikk ladet batteriene og var klar igjen da jeg var tilbake i Romania.  Det er sånn man er blitt vant med at det er en kort ferie så er man på igjen. 

– Nå er kampene i gang igjen og det er tut og kjør hele veien det og det er egentlig veldig greit. 


Malin forlot Vipers Kristiansand sist sommer og dro til CSM Bucuresti sammen med Emilie Hegh Arntzen.  De spilte også sammen i Vipers.  Bergenser Marie Skurtveit Davidsen spiller også i klubben.

– Jeg trives veldig godt her.  Det er jeg, Emilie Hegh Arntzen og Marie Davidsen sammen her + at vi er flere fra forskjellige land.  Det er en fin gjeng og vi bor i en stor by, det er ting vi kan gjøre her.  Hvis vi har muligheten til å finne på ting, kan vi gå ut og spise eller se litt av byen eller sånn.  Det er egentlig veldig greit. 

– Det er veldig greit med andre nordmenn på laget.  Emilie kjenner jeg jo godt fra før av og Marie kjente jeg litt gjennom rekruttlandslaget og landslaget, så vi har blitt en trio her nede vi altså.  Det er godt å ha noen man kjenner godt og kan henge litt med.  Vi er litt med flere også, men det er en trygghet å ha Emilie og Marie her oppe i alt som er nytt.

Foto: CSM Bucuresti


Hvordan har CSM Bucuresti prestert så langt denne sesongen?

– Vi har vært litt opp og ned, det har svingt i prestasjonene.  Fra å spille dårlig mot dårlige lag, men fortsatt vinne i serien.  Men så har vi ikke spilt helt på topp mot de gode lagene heller, så vi har tapt en del kamper med et mål.  Så det har vært noen sure tap.  Både i serien og i Champions League, oppsummerer Malin. 

– Så det var litt tungt før jul og ha sånne sure tap, det tærer litt på.  Men vi har returkamper mot de samme lagene, så det er fint at vi har mulighet til å ta en revansje, så jeg håper bare at vi kan komme oss opp på et stabilt godt nivå.

– Vi har ikke de resultatene vi ønsker akkurat nå, men nå er det ganske mange kamper igjen, så det er mye vi kan rette opp og så til tider spiller vi veldig bra også, så vi har virkelig trua på at vi kan hevde oss i toppen, både i serien og i Champions League, sier Malin Aune avslutningsvis. 

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES