Maja Berntsen-Kjelsaas storspiller i sin nye klubb – Norsk Topphåndball

Maja Berntsen-Kjelsaas storspiller i sin nye klubb

I fjor hadde en hun en relativt liten rolle i Storhamar Bredde.  Denne sesongen får hun vist hva som bor i henne i Flint Tønsberg, hvor hun nyter stor tillit og blir satset på. 

Maja Berntsen-Kjelsaas er nummer tre på toppscorerlista til Flint, som sammen med Haslum er de eneste lagene uten poengtap i 1. divisjon. 

Barndomsklubben til Maja er Østsiden.  Hun spilte to sesonger for Fredrikstad rekrutt før hun hadde en sesong på Hamar i fjor.  Hun ønsket ikke å fortsette i Storhamar og da hun fikk kontraktstilbud fra Flint valgte hun å flytte til Tønsberg. 

– Jeg takket ja til overgang og flyttet til Tønsberg i sommer og for jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og hadde et ønske om å utvikle meg enda mer, forteller Maja Berntsen-Kjelsaas (20).  – Jeg tenkte at jeg måtte ta den sjansen jeg fikk her.  Flint var høyere på tabellen enn Storhamar i fjor, så jeg hadde forhåpninger om en god sesong i Tønsberg.

Du har funnet deg raskt til rette?

– Det har mye med jentene i laget å gjøre, at jeg har følt meg veldig velkommen, skryter hun. – Vi er en fin gjeng og ikke minst at jeg føler meg sett av trener og klubb. 

– Jeg er glad for tilliten jeg har fått fra treneren.  Den tryggheten har mye å si for min del.  Som jeg føler jeg ikke har hatt så mye av tidligere – den tilliten og det å få tid på banen til å vise hvilken spiller jeg er. 

Maja scoret 2 mål i snitt i fjor på venstrekanten for Storhamar i 1. divisjon.  Med mer spilletid denne sesongen er nå snittet 5.2 mål pr kamp. 

– Jeg er veldig fornøyd med spillerne jeg har ved siden av meg på laget.  Uten dem hadde jeg ikke kommet til så mange muligheter.  Jeg er fornøyd med måten vi spiller på med høyt tempo i fremoverspillet og jeg får mange gode utspill fra bakspillerne.  Jeg føler meg ganske sett av dem og er glad for at de har tiltro til meg. 

Du er treffsikker og har et variert skuddreportoar.  Hvordan har du blitt så trygg?

– Det handler om ikke å gi seg og alltid ha den ekstra egentreningen, det tror jeg har gjort at jeg får ut det lille ekstra. Jeg trente mye teknisk egentrening da jeg var mindre og det ser jeg kommer ganske positivt ut nå.  Og så er det viktig alltid ha lyst til å dra på trening for å utvikle seg. 


Flint Tønsberg har slått Nordstrand 31-22, Fyllingen 29-26, Storhamar 31-23 og Levanger 28-23 og har hatt en upåklagelig sesonginnledning. 

– Jeg er veldig fornøyd med laget, at vi fortsatt er ubeseiret, smiler venstrekanten. -Jeg håper å komme langt med håndballen.  Drømmen er å spille i REMA1000-ligaen, det hadde vært morsomt.  Det er mitt individuelle mål å komme opp der, så at klubben gjør det så godt og være en del av det er stort.  Det er morsomt og ikke minst så øker det motivasjonen til å gjøre det enda bedre. 

Nå ligger dere topp 2, hvilken målsetting har dere for sesongen?

– Vi har snakket om å komme så høyt på tabellen som vi kan klare.  Om vi fortsetter å trene godt og har gode kamper, vil vi ha gode sjanser til å ligge i toppen også fremover.  Jeg har i hvert fall veldig troa. 

Dere er få i stallen, hvordan er treningskvaliteten med så få spillere

– Vi er litt tynne i rekkene på trening, men jeg synes fortsatt at vi klarer å ha gode økter.  Øvelsene blir litt annerledes, og det er en selvfølgelig en pregende situasjon, men vi får opp noen rekrutter innimellom så vi er litt flere på treningene inn mot kamp.  Da får vi også mulighet til å ha spilletrening.

Hvor glad er du for at du valgte å bytte klubb?

– Jeg er veldig fornøyd med det.  Og er blitt enda mer tilfreds etter seriestarten når jeg ser hvor godt ting fungerer.  Trygve Trangerud var en ny trener som jeg visste lite om.  Jeg gikk egentlig inn her uten å vite så mye om han.  Men etter å ha fått den tilliten og når jeg ser hvordan laget fungerer, så er jeg storfornøyd med at jeg flyttet til Tønsberg, sier Maja Berntsen-Kjelsaas avslutningsvis.