Magi i Skedsmohallen – Norsk Topphåndball

Magi i Skedsmohallen

For en ramme! For en håndballfest og for et drama! Bedre blir det ikke.

Ravens generalsponsor OBOS inviterte publikum på Romerike til oppgjøret i REMA 1000-ligaen mellom Ravens og Larvik. De fikk alt man kunne ønske seg.

Gjestene startet best og ledet 0-2. Kurtovic og Løke markerte seg umiddelbar. Så tok laget fra Romerike over føringen. Med 20 minutter igjen av første omgang tok de ledelsen 11-10, men så var det stopp. Det ble ikke flere mål for Ravens før pause. Larvik koblet grepet og ledet med fire da lagene gikk i garderoben.

I pausepraten var Mällberg & co ikke stresset, men hadde fokus på å fortsette med det som hadde fungert. Dersom man holdt seg til konseptet og avtalene hadde man tro på at det var mulig å snu kampbildet.

Rikke Thorngaard scoret seks mål mot Larvik

Laget leverte. Sakte men sikkert spiste de seg innpå gjestene. Tolv minutter ut i 2.omgang stod det uavgjort, 20-20. Seks minutter senere tok Ravens ledelsen 23-22, men Larvik hadde ingen planer om å gi seg. Med tre minutter igjen ladet Isabella Fazekas Jakobsen kanonen. Endelig satt den. Ravens tok ledelsen 28-27. Stillingen stod seg til det var 30 sekunder igjen. Hjemmelaget stod distansen og scoret ytterliggere to ganger til før sluttsignalet.

Det var virkelig en kamp der flere spillere stod frem. Frida Haug Hoel ble stemt frem av publikum som beste spiller.. Thorngaard viste flere ganger sin magi. Muri er et tydelig symbol på lagets råskap. Lillestrømjenta hadde hatt alt annet enn en optimal inngang på kampen og hadde slitt med store ryggproblemer. Lorin Sendi viste at formen virkelig er i anmarsj. Skjettenjenta har et tempo og driv som er imponerende. På høyrekanten var Mjøen Holstad i godt slag, og i midtforsvaret var Eskerud en bauta. Slikt blir det poeng av!

Frida Haug Hoel fikk bestemannsprisen sponset av OBOS etter kampen

-Vi har ti svake minutter i slutten av første omgang. Resten er absolutt godkjent. Vi lykkes bra med å skape brudd i forsvar, og flere av jentene står frem. I tillegg hadde vi en veldig god benk blant de som ikke var på banen. Energien fra disse spillerne sammen med et fantastisk publikum var helt avgjørende, sier Ane Mällberg.

Frida Haug Hoel og Ane Mällberg blir intervjuet etter kampen

Romerike Ravens – Larvik 30-27 (11-15)
Mål Ravens: Frida Haug Hoel 6, Rikke Thorngaard 6, Astrid Mjøen Holstad 4, Maja Muri 4, Lorin Sendi 3, Hanna Ötorp 2, Sarah Deari Solheim 2, Kristin Eskerud 2, Isabella Fazekas Jakobsen 1
Toppscorer Larvik: Amanda Kurtovic 9 (4)
Utvisninger: Romerike Ravens 6×2 og Larvik 4×2
Dommere: Jovana Dasic og Charlotte Husomanovic