– Må ha en fin balanse mellom smartness og galskap – Norsk Topphåndball

– Må ha en fin balanse mellom smartness og galskap

– Du må gjøre mye riktig hvis du skal hamle opp med et så godt lag som Viborg, og det har jeg trua på at vi skal gjøre, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen foran søndagens returoppgjør i kvartfinalen i Europa League.

Viborg vant den første kampen 33-31 foran 1624 tilskuere i Boligpartner Arena. Dermed er det bare seier som gjelder for Storhamar i Danmark søndag.

– For det første så gleder vi oss veldig. Vi møter et veldig godt håndballag, og det er alltid gøy. Og vi har noe å spille for. Spiller vi en god kamp, så vil vi være i posisjon til å utfordre dem om avansement. For å klare det må vi selvfølgelig ha mange av våre spillere på toppnivå, og jeg ser ingen til at vi ikke skal greie det, sier Kenneth Gabrielsen.

SOLID: Anniken Obaidli er en av flere Storhamar-spillere som er i kjempeform for tiden.

Storhamar spilte seriekamp i midtuka. Etter en litt svak førsteomgang borte mot Aker, rodde Storhamar i land seier 30-25. Viborg spilte også kamp i midtuka. Det ble tap 27-32 borte mot Nykøbing-Falster. Viborg skriver på sin hjemmeside at deres norske landslagsspiller Moa Høgdahl trolig er ute resten av sesongen med en tåskade.

PÅ TUR: Anniken Obaidli, Betina Riegelhuth, Elinore Johansson og Sara Rønningen tok seg en spasertur i Viborg på lørdagsmorgenen.

Kenneth Gabrielsen mener Storhamar har en del å gå på fra den første kampen mot Viborg.

– Jeg føler vi har en del å gå på forsvarsmessig. Vi har også noe å gå på når det gjelder enkle ting i returfasen vår, som fort er noen mål. Selv om vi scoret mange mål, har vi også en del å gå på i etablert angrep. Selv om folk sier at vi spilte en god angrepskamp, var det mye rusk når det gjelder hva vi ønsker i relasjonene og hvordan vi skal stå i systemene våre. Men alle kamper lever sitt liv. Vi må være helt oppi taket og skrudd på i huet, ha en fin balanse mellom galskap og smartness. Det tror jeg må til. For du må gjøre mye riktig hvis du skal hamle opp med et så godt lag som Viborg, og det har jeg trua på at vi skal gjøre, sier Gabrielsen.