Lunde reddet Norge mot sterke rumenere – Norsk Topphåndball
SEIERSKLEM: Nora Mørk og Katrine Lunde. Foto: Vidar Ruud / NTB / NHF

Lunde reddet Norge mot sterke rumenere

Romania bød Norge på tøff motstand i siste puljekamp, men Katrine Lunde sørget for norsk seier.

Etter å ha utklasset Polen med 35-22 og Tyskland 42-23 i de to første kampene, gikk Håndballjentene til den siste gruppespillkampen med selvtilliten i orden. Romania hadde imidlertid ikke latt seg skremme, og da de norske jentene bommet usedvanlig mye, grep Cristina Neagu og lagvenninnene sjansen. Men takket være en fantastisk spill av Katrine Lunde i annen omgang dro Norge i land 28-20. Dermed er laget i hovedrunden med full poengpott.

MESTERLIG: Katrine Lunde. Foto: Vidar Ruud / NTB / NHF

Hele 12 ganger i første omgang bommet Thorir Hergeirssons jenter på mer eller mindre gode muligheter. Det ga Romania gjentatte sjanser til å hente inn norske ledelser. 5-8 ble 8-8, og 8-12 ble til 13-13 ved pause. De siste 11 minuttene av første omgang scoret Norge bare én gang.

Etter pause fortsatte de norske jentene å bomme, eller rettere sagt å treffe – men bare den rumenske keeperen. Da var det godt å ha Katrine Lunde, som var tilbake i mål og spilte sin landskamp nummer 300. Etter pause vartet hun opp med 11 redninger, hvorav to straffekast!

Med 28-20 fikk Norge også revansje for det forsmedelige åttemålstapet i forrige EM.

Norges neste kamper spilles 10., 12. og 15. desember. Motstandere blir avklart når gruppe C er ferdigspilt tirsdag kveld.

I en annen kamp i gruppe D mandag kveld spilte Tyskland og Polen 21-21. Dermed er Arne Senstads Polen ute av EM.