Lukas Karlsson: «Vi skal opp på vårt beste nivå mot Drammen» – Norsk Topphåndball

Lukas Karlsson: «Vi skal opp på vårt beste nivå mot Drammen»

Etter seier mot Nærbø i første seriekamp i REMA 1000-ligaentapte Follo borte mot Runar i den andre. Runar er en av favorittene til bronsemedaljene i årets serie og viste seg som en sterk motstander. Follo holdt følge fram til 40 spilte minutter deretter viste hjemmelaget seg som en medaljekandidat.

Kampene kommer tett i årets serie og allerede på onsdag er det klart for tredje serierunde borte mot Drammen i Drammenshallen. Drammen er også i likhet med Runar nevnt som en av medaljekandidatene i årets Rema 1000 liga.

I første serie runde vant Drammen hjemme mot 27-23 mot Fjellhammer. I andre serierunde tok Drammen turen til Jæren for å møte Nærbø. Den kampen endte med overbevisende 31-26 til Drammen etter en spesielt sterk første omgang der Drammenserne ledet med 10 til pause.

Vår egen Alexander Westby fikk en alvorlig kneskade i hjemmekampen mot Fjellhammer etter 25 spilte minutter og kantspilleren stiller derfor ikke til start mot Follo. Vi ønsker Alexander god bedring og håper at han kommer så raskt som mulig tilbake.

Drammen trenes av velkjente Kristian Kjelling. Laget har de seneste to sesongene stortsett bestått av unge talentfulle gutter i kombinasjon med noen rutinerte ringrever som for eksempel linjespiller Espen Gommerud Våg som nylig kom hjem etter proffspill i Portugal.

Lukas: «Vi skal opp på vårt beste nivå mot Drammen og vi går for seier»

Follo Media tok en prat med Follos hovedtrener Lukas Karlsson for å få siste nytt før Drammens kampen.

Hva synes du om kampen mot Runar?

-Vi holder bra i 40 minutter, men vi får noen kanskje litt tvilsomme to minuttere imot oss der vi taper en av de med 3-0. Jeg synes at vi presterer bra i store deler av kampen. Vi visste jo at Runar borte er topp 4 vanskeligste bortekamper i løpet av sesongen. Deres målvakt (Mats Bjørnstad) var utrolig god og Runar har et godt forsvarsspill.

-Det var en god kamp å spille med en fin ramme rundt kampen i Runarhallen. Stemningen i spillergruppa vår er fortsatt god, selvom det var en viss frustrasjon over at vi ikke presterte som vi kan i alle 60 minutter. Vi spiller bra i 7 mot 6 og kommer til gode sjanser synes jeg. Og vi gjør en del bra i forsvar også. Vi skal opp igjen på det nivået vi vet at vi kan ha i neste kamp.

Hvordan står det til i Follo leiren etter Runar kampen?

-Alle er stortsett fit for fight. Noe smårusk er det. Vi hadde en fin trening igår (mandag) og i dag blir det en rolig økt for gutta.

Hva synes du om Drammen?

-På en del områder er Drammen likt som oss. De har en 6 – 7 bakspillere som spiller. De er flinke til å bruke hele troppen, de har ingen «benkspillere». Vi liker også å bruke troppen for å ha freshe spillere på banen og få et bra trykk i kampen. Drammen har flere spillere som kan bli toppscorere i kampen. De har en fin miks mellom spillere med erfaring og unge talentfulle spillere.

-Kristian Kjelling er tøff som trener og har selvtillit med tro på det han driver med. Han tørr å slippe til unge spillere og gi de tillit til å prestere på banen. Kjelling har nok tatt med seg influenser fra sin karriere i Spania og Danmark blant annet har han en del ulike varianter i forsvar. Som en offensiv 5-1 eller høye toere i 6-0. Han har definitivt tro på det han gjør. Som trener vinner man i lengden på å gjøre det man har tro på.

Hva tror du om kampen?

-Det kan bli jevnt om vi kommer opp til vårt beste nivå. Vi skal holde hele veien ut i 60 minutter. Hele sesongen i fjor var vi favoritter i alle kamper. Dette er en fin kamp å være underdog i. Vi satser på seier mot Drammen og vi skal gi de kamp.

Kampen spilles i Drammenshallen onsdag 11. september klokken 18:00.