Lukas Karlsson: «Vi forventer en fartsfylt kamp mot Melhus»  – Norsk Topphåndball

Lukas Karlsson: «Vi forventer en fartsfylt kamp mot Melhus» 

Follo var involvert i nok et NM drama onsdag kveld i grensebyen Halden. Halden Topphåndball avgjorde i de siste sekundene av matchen. Kampen viste med all tydelighet at  Follo holder et godt eliteserienivå. Til tross for tap har Follo all grunn til å være stolte av det de viste i Halden. 

Kampene kommer tett og allerede søndag 8. oktober kommer Melhus fra Trøndelag på besøk i Stil Arena. 

Melhus: en klubb med ambisjoner basert på egne krefter

Er Melhus Trøndelags svar på Nærbø? Melhus er en håndballklubb med nesten samme utgangspunkt som laget fra Jæren. Nærbøs gutter 98 utgjør stammen i laget. De har oppnådd mye sammen på aldersbestemte nivå og er i dag et godt eliteserielag. 

Den største delen av Melhus troppen bygger på egne spillere og klubben har ambisjoner om at deres egne skal løfte de ytterligere i framtiden. For Melhus sin del er hovedstammen i dagens a-lag født i 2001. Flere av de sentrale spillerne har spilt sammen lenge. Sammen har de vunnet både Bringserien (sesongen 2017/2018) og ikke minst har de vunnet junior-NM (sesongen 2021/2022). Melhus var forøvrig første guttelag fra Trøndelag som vant den nasjonale Bringserien for 16-åringer. Melhus var også første guttelag fra Trøndelag som vant junior-NM for gutter 20. 

Kolstad ønsker at flere lag fra Trøndelag skal komme opp i Rema 1000 ligaen for å sikre et godt spillertilbud i regionen. Melhus har uttalt at de har et mål om å kvalifisere seg til eliteserien i løpet av 5 år.  Håndballparet Asle Hårsaker og Inger Mærk er trenerne til Melhus. De har trent laget siden enkelte av spillerne gikk i andre klasse på barneskolen. 

Sesongstarten for Melhus i 1. divisjon ser sånn ut: 

Melhus – Bodø: 26-29
Falk – Melhus: 28-36
Melhus – Sandefjord: 28-29

I Melhus er det mange talentfulle spillere. Av Melhus egne krefter er Eskil Lund en spiller vi skal følge ekstra med på. Melhus kapteinen er en målfarlig bakspiller med erfaring fra aldersbestemte landslag. Thomas Martinsen er en annen målfarlig bakspiller som fort kan score et tosifret antall mål om han får for gode arbeidsbetingelser på banen. Playmaker Mikkel Hårsaker Mærk er også sentral i angrepsspillet. Simon Kvam og Sondre Orheim er to Melhus gutter som har spilt for Kolstad og har skaffet seg nyttig erfaring. Elias Berge og Emre Berge er to spillere fra håndballfamilien Berge. Trenerprofilen Christian Berge er onkel til Elias og far til Emre. Elias har meldt overgang fra Charlottenlund og Emre kommer fra Elverum foran årets sesong. Emre har enn så lenge ikke vært på banen for Melhus i årets sesong. Den venstrehendte bakspilleren spilte sammen med Follos Mikkel Solheim i sommerens U19 mesterskap og pådro seg et beinbrudd i mesterskapet. 

Keeper Sondre Orheim har blitt kåret til Melhus bestemann i alle de 3 seriekampene så langt i sesongen. 

Topp 5 toppscorere for Melhus i årets seriespill


Follo med en solid sesongstart

Follo har til tider hatt et hektisk kampprogram. Laget fra Nordre Follo kommune har så langt 3 seiere i 1 divisjon. I tillegg har Follo vunnet mot eliteserielaget Runar og gikk på et knepent 1 måls tap mot eliteserielaget Halden i årets Norgesmesterskap. Med andre ord kan vi trygt beskrive det hele som en solid sesongstart. Follo har tatt store steg fra fjorårets sesong. Hovedtrener Lukas Karlssons mantra «vi skal være klar til hver eneste kamp» har fungert meget godt og det er en fokusert spillertropp som kommer på banen. 

På toppscorerlista ligger Mikkel Vestli fortsatt øverst. Follo har så langt i sesongen hele 13 ulike målscorere. Klart flest av de 3 lagene som så langt står med full pott etter 3 serierunder. 


Lukas Karlsson: «vi går for to poeng, men vi forventer en fartsfylt og tøff kamp»

Follo Media fikk siste nytt fra Lukas Karlsson fredag ettermiddag. 

Hvordan dagene vært etter Halden kampen?
«Det blir jo litt hektisk med to kamper i uka, men vi liker det litt også. Litt surt at vi tapte mot Halden, men vi gjorde en god kamp. Vi har kjørt litt rolig på trening etter Halden kampen. Noen spillere fikk relativt høy belastning. Så de spillerne som ikke spilte så mye i Halden kampen har kjørt litt ekstra styrketrening. I tillegg har vi jobbet med videoanalyse inn mot Melhus kampen og fortsetter med forberedelser til Melhus kampen resten av uka» 

Hvordan ser det ut på skadefronten? Hva med Smestad og Solheim? 
«Solheim var borte mot Halden med migrene, men vi håper og tror at han er klar igjen mot Melhus. Smestad spilte litt mot Halden og har respondert bra på trening. Med Viktor går det framover, men vi vil ikke ta noen unødvendige sjanser med han. Viktor er nok klar til Desember» 

Hva tror du om Melhus laget?
«Melhus er et bra lag med flere gode spillere. Blant annet har de en spennende spiller i Eskil Lund, han er tøff med seg selv og gjør noen tøffe satsninger. Om vi ikke følger godt med her kan han kanskje score opp mot 10 mål, han er hensynsløs og litt uberegnlig. Keeperen til Melhus er også veldig god. Melhus er ellers et lag som løper mye og løper på det meste. Har de en bra dag kan de vinne mot alle. Blant annet viste de potensialet sitt mot Sandefjord der de tapte bare med 1 mål. Melhus er et lag og klubb som kan være topp 5 i divisjonen» 

Hva forventer du av kampen? 
«Vi må være påskrudd og stole på de vi er enige om. Det er helt sikkert. Vi må få til skudd bak fra banen.  Vi må regne med å løpe en del. Det blir garantert en fartsfylt kamp for publikum og en tøff kamp. Men vi skal gå for 2 poeng mot Melhus hjemme på vår arena», avslutter en som vanlig kampklar Lukas Karlsson. 

Håndballsøndag med 3 kamper på programmet

Follo HK og Follo HK Damer har totalt 3 kamper i Stil Arena og Langhushallen søndag 8 oktober. 

Følgende kamper spilles: 

Follo HK 2 – Tiller: Langhushallen, klokken 1330
Follo HK Damer – Fredrikstad : Stil Arena, klokken 1600

Follo HK – Melhus: Stil Arena, klokken 1830 

Håndball er alltid best live i en håndballhall. Møt opp i hallen!