Lukas Karlsson: «Om hjertet var det viktigste mot Nærbø er hjernen det viktigste mot Runar» – Norsk Topphåndball

Etter en 4-måls seier hjemme mot Nærbø setter Follo nesen mot Runarhallen lørdag. Der venter hjemmelaget Runar som serieåpnet i REMA 1000-ligaen mot Kolstad sist helg.

Det oppgjøret endte med et 3 måls tap, men Runar viste i store deler av kampen spesielt de første 20 minutter i 1. omgang at det er et lag med et stort potensial.

Foran sesongen har Runar fått blant annet Follos Sivert Tryggestad med på laget. I tillegg til Sivert har Håkon Økern og Magnus Aasvestad kommet inn fra henholdsvis ROS og Falk Horten. Den store signering Runar gjorde før sesongen var å sikre seg Bjarte Myrhol som trener. Flere tror at han vil gjøre det bra som trener etter lang og stor spillerkarriere.

Follo møtte Runar også forrige sesong i NM. Den kampen endte som kjent med Follo seier etter en kamp av det dramatiske slaget med ekstra omganger i Stil Arena.

Vi tok en prat med Lukas Karlsson for å få siste nytt fra laget før matchen i Runarhallen klokken 20:00 kommende lørdag.

Gratulerer med 2 poeng mot Nærbø. Hvordan har stemning vært den siste uka?

– Det er fortsatt en sulten spillergruppe. Nesten direkte etter Nærbø kampen begynte alle å fokusere på Runar kampen og nullstille. Mange så Runar kampen (mot Kolstad) tidlig og begynte å analysere motstanderen.

– Nå har vi Runar og Drammen på bortebane i de to neste kampene. To tøffe kamper mot lag som er tippet å ligge i øvre halvdel av tabellen. Viktig at vi fikk litt selvtillit etter Nærbø kampen som vi tar med oss inn i de neste kampene.

Hvordan ser det ut i Follo-troppen er alle friske og raske?

– Alle er klare til lørdag, noen småsaker har det vært etter Nærbø kampen. Men mot Runar er alle klare.

Hva tenker du om vår kommende motstander Runar?

– Jeg synes at Runar har et godt sammensatt forsvar med både kloke spillere og fysiske spillere. Det blir en utfordring. Runar kan være gode på kontra det skal vi være oppmerksomme på.

– Det er ingen tvil om at (Bjarte) Myrhol kan bli en god trener, han er en ledertype. Jeg spilte mot Bjarte for sikkert minst 25 år siden når vi begge spilte for våre respektive juniorlandslag. Allerede den gangen var han en ledertype. Han er en ydmyk og hyggelig person som har vært helt i verdenstoppen som strekspiller.

Er det noen spillere vi skal være ekstra oppmerksomme på hos Runar?

– Jeg synes at høyrekanten (Robin Wulvik) er veldig god, han trenger ikke mye plass. (Martin) Lindell deres venstreback har god skuddstyrke, han var også god mot oss i fjor. (Tobias) Rivesjö er en god og klok spiller som er god i forsvar og han kan også spille bra i angrep.

Hva forventer du av kampen?

– Det er en vanskelig kamp å spå. I kampen er det en tydelig favoritt. Vi skal være lure i kampen. Bruke hodet mer og være litt lure i hvordan vi spiller. Om hjertet var det viktigste mot Nærbø er hjernen det viktigste mot Runar.

Vi ønsker Follor lykke til i lørdagens kamp!