Lukas Karlsson: «Kampen mot Grenland kan bli sesongens tøffeste bortekamp»  – Norsk Topphåndball

Lukas Karlsson: «Kampen mot Grenland kan bli sesongens tøffeste bortekamp» 

Etter 2 poeng mot Bergsøy forrige søndag og et uavgjort resultat for Sandefjord mot Grenland leder nå Follo tabellen med 7 poeng ned til laget fra hvalfangerbyen. 

Søndag 18. februar er det nettopp Grenland Topphåndballklubb som Follo skal møte i Porsgrunn. Det blir alt annet enn en enkel kamp, laget fra Grenlandsregionen har spilt mange gode kamper i sesongen og de har tatt poeng flere ganger fra antatt bedre lag. 

Grenland Topphåndballklubb er et samarbeid mellom Urædd og Herkules Håndball. Det er den første sesongen de stiller til start i seriespillet som en klubb. Selvom klubben er relativt fersk er det en lang tradisjonsrik håndballhistorie i både Herkules og Urædd. Blant annet var Urædd i en lang periode en storklubb i norsk eliteserie. Av kjente profiler den gangen er nok dagens ekspertkommentator i TV2 Bent Svele den mest kjente. 

Grenland med et sterkt poeng borte mot Sandefjord 

Sist seriekamp for Grenland endte med sterke 27-27 borte mot Sandefjord. Grenland førte deler av kampen og kunne ha stukket av med begge poengene. I kampen ble tidligere Sandefjord-spiller Halvor Gjesdal Grenlands beste mann. Sandefjords trener trakk også fram Grenlands Nicolai Rønningen som en stor utfordring for Sandefjord forsvaret i det samme oppgjøret. 

Kantspiller Henrik Moen er toppscorer og mest effektive spiller for Grenland så langt. Moen har tidligere spilt for Nærbø, Melhus og Stavanger (nå kjent som Ryger Stavanger). Barndomsklubben er Urædd. 

I oppgjøret i Stil Arena tidligere i sesongen var strekspiller Remi Bah en viktig mann offensivt og defensivt for Grenland. Marius Klevstad er en annen viktig mann for Grenland. Klevstad har vært innom Runar tidligere og han har også flere aldersbestemte landskamper for Norge. Bakspiller Magnus Dreyer har så langt flest målgivende pasninger for Grenland.  

Follo med seier mot Bergsøy og god rullering på mannskapet 

I hjemmekampen mot Bergsøy vant Follo som mange hadde forventet på forhånd. Det var ekstra gledelig å se at Follo lykkes med å få til en god rullering på mannskapet og flere fikk godt med spilletid. 

I tillegg var det også svært gledelig at Bergsøys keeper Oddvar Johan Roseth velfortjent fikk Follos fair play pris for 2024. 

Tobias Skonnord Hansen er fortsatt Follos mest effektive spiller og playmaker med hele 109 målgivende pasninger. Marius Bergseng Gulbrandsen er så langt Follos toppscorer med 83 mål et mål mer enn linjespiller Mikkel Vestli. 

Nikolai Stabenfeldt Falao ble kåret til Follos beste spiller i oppgjøret mot Bergsøy. 

Lukas Karlsson: «Kampen mot Grenland kan bli sesongens tøffeste bortekamp» 

Lukas om å ha favorittstempelet i alle kamper

«Jeg liker godt at vi har favorittstempelet i nesten alle kamper, det betyr at vi har fått kred for at vi har gjort det bra. Det er så klart viktig at man lærer seg å takle et favorittstempel. Når jeg var yngre tok jeg nok et favorittstempel som press, men jeg lærte meg til at det egentlig var en anerkjennelse fra andre» 

Lukas om å få en kamp med alle spillerne på banen 

«Det ble en seier uten at vi måtte overprestere. Vi fikk inn mange spillere på banen og vi fikk en god rullering på spillerne. Noen spillere spiller veldig mye i sin posisjon så bra at de får litt hvile. Og bra for de som kommer inn at de får en del spilletid i kampen. De spillerne som sitter en del på benken skal jo være klare om vi får skader eller sykdom. Det gir oss litt flere strenger å spille på. Ekstra gøy å se at de som kommer fra benken griper muligheten. Det er krevende å være innbytter. Du skal være klar om det skjer noe, men du vet ikke når du skal inn på banen. Du må være forberedt mentalt» 

«Ekstra gøy med (Nikolai) Falao som kommer inn og gjør en veldig god jobb. Han har en skuddkraft som er meget god og medspillerne setter han opp på gode sjanser som han griper. Falao har jobbet veldig hardt så gøy å se at det lykkes for han»

Lukas om Grenland 

«Jeg synes at det er merkelig at de ikke har tatt flere poeng. Det er et godt lag. Grenland har mange gode spillere som de kan sette inn. De har variert en del i prestasjonene, det er jo den første sesongen de har i 1. divisjon så det er kanskje derfor?» 

«Grenland har en hardtarbeidende spillergruppe. De har en god venstrekant (Henrik Moen) som scorer mange mål og så har de en veldig god høyreback (Marius Klevstad)»

Lukas om forventninger til kampen 

«Jeg tror at søndagens kamp kanskje kan bli en av sesongens vanskeligste bortekamper. For å låne et dansk uttrykk ‘Det kan bli en riktig herrekamp’ noe som betyr at det kan bli en tøff fysisk kamp. Vi skal vare skarpe i vårt 6 mot 5 spill det kan være at kampen avgjøres der»

«Vi er favoritter og vi går for 2 poeng» 

Avkast Søndag 18. februar klokka 15:00.