Lover å være klare fra start – i begge omgangene – Norsk Topphåndball

Lover å være klare fra start – i begge omgangene

Kolstad leder den første kvalifiseringsrunden til European League med to mål foran returkampen i Drammenshallen søndag.

-To mål kan hentes inn raskt om vi har momentumet i kampen. Men det kan også bli en kamp der det står og vipper om ett og ett mål, og da kan jo de to målene de har bli avgjørende.
DHK-trener Kristian Kjelling bedriver litt høyttenking foran det andre møtet med Kolstad. Trønderne vant 28-26 på hjemmebane for en drøy uke siden etter å ha ledet med seks mål på det meste etter en svak DHK-periode fra start i den andre omgangen. DHK spurtet bra, og fikk med seg et bra utgangspunkt foran returkampen.
– Ingen hadde vel drømt om noe bedre resultat da vi reiste opp dit for sesongens første tellende kamp. Vi var gode fra start, mens det glapp litt etter pause, før vi igjen var gode til slutt, mener Kjelling.

Han har selvfølgelig sett den første kampen om igjen flere ganger. Umiddelbart etter kampslutt var han veldig irritert over det som ble levert de første åtte minuttene av andre omgang da Kolstad scoret seks ganger på rad uten at DHK klarte å svare. 15-14 ved pause ble raskt til 21-14. Da mente Kjelling laget rett og slett bare kastet ballen til motstanderen slik at de kunne kontre inn noen enkle mål. I ettertid ser han at to av målene kommer etter det han kaller grove dommerfeil, mens han kan han finne formildende omstendigheter ved et par av de øvrige målene også.
– Jeg henger meg ikke opp i slikt hvis det ikke blir en trend. Det er slikt som skjer, men det er dyrebare feil når man gjør det mot gode lag, sier Kjelling.

Sindre Aho er på stigende formkurve etter at de kampene opp mot sesongstarten ikke var all verden. Han var god i bortekampen mot Kolstad, og kan bli veldig sentral i hjemmekampen også. Foto Roy Johnsen.

Det er Sindre Aho enig i. Han er en energispiller, og var en av de spillerne som fikk klapp på skulderen for at det kun endte med et tomålstap i Trondheim. Aho hevet spillet veldig fra noen svake oppkjøringskamper fram til alvoret startet med europacupkamp mot Kolstad.
Han er klar på at DHK ikke vil få noe gratis på hjemmebane.
-Årets Kolstad-utgave er solid og god, og der oppe ble vi straffet med en gang vi gjorde noen feil. Vi var gode i det etablerte forsvarsspillet, og 28 baklengsmål er ikke så ille. Men på veien dit ble det dessverre til at vi forærte dem noen enkle mål, og det må vi luke bort i returkampen, sier Aho.
– Vi må være klare fra start i begge omgangene, mener han.

Returkampen i Drammenshallen spilles søndag 4. september klokken 20.00. Årsaken til det sene starttidspunktet er at det er en hektisk idrettssøndag i Drammen, med start og målgang på den store løpefesten denne dagen på friidrettsbanen på Marienlyst. Og klokken 18 er det avspark i eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Aalesund rett over parkeringsplassen.