Lørdag setter hun ny rekord – igjen! – Norsk Topphåndball
Foto: Beate Oma Dahle/NHF

Lørdag setter hun ny rekord – igjen!

Ingen har spilt flere landskamper i håndball enn Katrine Lunde. Superveteranen er klar mot Frankrike.

De norske spillerne kommer nærmest rett fra ferie til samlingen i Bodø. Men Katrine Lunde lover at Norge skal være kampklare mot Frankrike. Det er juli og håndballfri. Men nå som sesongoppkjøringen er rett rundt hjørnet er Håndballjentene på plass til en utsolgt kamp i Bodø.

– Det er ferie å kunne trene akkurat når på dagen man vil. Nå blir det viktig å komme i gang igjen etter sommeren, forteller Katrine Lunde.

Veteranen med 342 landskamper setter ny rekord for hver landskamp hun spiller, men på denne samlingen utenfor internasjonal periode er det i hovedsak spillere fra norske klubber som deltar. Hele åtte debutanter er med i den norske troppen.

Katrine Lunde forteller at hun gledet seg til samlingen.

– Det er ikke så ofte vi er i Bodø på samling eller kamper. Denne gang er det litt sosialt også. Vi får oppleve litt av Bodø, det er kjempegøy. Det får vi ikke sjansen til på så veldig mange samlinger. Hun har noen gode råd til de nye spillerne.

– Det er viktig at vi har hatt en god samling før kampen, så vi blir kjent med hverandre. Jeg håper de husker å nyte tiden. Hvis de får lov til å spille, blir det veldig gøy. Målvakten trekker frem at rutinerte spillere som Camilla Herrem og henne selv går foran for å bidra til å skape trygghet for debutantene.

Sportslig sett tror hun det blir en tøff kamp mot Frankrike.

– Det blir veldig tøft. De har trent mye i sommer, og er kanskje mer i kampform enn det vi er. Det blir tøft. Det er alltid harde kamper mot Frankrike. Det er rett på etter ferien, men vi skal være klare, forteller målvakten.

Katrine Lunde avsluttet forrige sesong med rekord – hennes sjuende tittel i Champions League! Hun ble kåret til både sesongens beste målvakt og mest verdifulle spiller (MVP) i nyvinningen EHF Excellence Awards.

– Det var veldig stort og selvfølgelig kjempegøy. Jeg er stolt, for denne utmerkelsen betyr litt ekstra, sier hun om MVP-tittelen.

Kampen mot Frankrike har avkast lørdag kl. 19.15 og kan sees på TV 2 Direkte. Alle billettene til kampen er revet bort for lenge siden.

Les mer om Håndballjentene.

Fakta:

Katrine Lunde er 43 år og spiller for Vipers Kristiansand. Hun debuterte på det norske landslaget 26. september 2002 og har spilt 342 landskamper for Norge – flest av alle håndballspillere gjennom tidene. Hun har møtt Frankrike hele 38 ganger tidligere. Hennes første mesterskap var i VM i Kroatia i 2003.