Lørdag får Betina Rigelhuth (35) sin velfortjente hyllest: – Jeg føler meg både rørt og stolt, samtidig veldig spent – Norsk Topphåndball

Lørdag får Betina Rigelhuth (35) sin velfortjente hyllest: – Jeg føler meg både rørt og stolt, samtidig veldig spent

Før lørdagens seriekamp mot Larvik er det testimonialkamp for Storhamars klubblegende Betina Rigelhuth (35) som la opp i fjor etter en lang karriere. Blant spillerne du får se på banen er Linn-Kristin Riegelhuth-Koren, Kamilla Sundmoen og Lise Løke.

Betina Riegelhuth, som opprinnelig er fra Ski, kom til Storhamar fra Bækkelaget i 2007. Med unntak av et opphold i danske Esbjerg sesongen 2015/16 der hun ble seriemester, spilte Betina for Storhamar hele sitt voksne liv og var en av kontinuitetsbærerne på laget. Hun la opp etter forrige sesong. Lørdag blir det håndballfest i Boligpartner. Da er det nemlig testimonialkamp for Betina før seriekampen mot Larvik. Betinas lag inneholder mange kjente håndballnavn, så det er bare å glede seg. Betina & Co. skal spille mot et lag sammensatt av hennes kolleger i politiet.

Billetten til kampen mot Larvik gjelder også som billett til Betinas testimonialkamp.

Her kan du kjøpe billett til lørdagens håndballfest i Boligpartner.

Lørdagens helaften i Boligpartner:
Betinas testimonial: kl. 15.15 (oppvarmingen starter kl. 14.45)
Larvik – Storhamar: kl. 16.45

KONTINUITETSBÆRER: Betina Riegelhuth.

– Jeg skulle gjerne hatt med mange på mitt lag i denne kampen, det er så mange jeg har satt pris på, sier Riegelhuth.

Dette er laget du får se i Boligpartner lørdag: Linn Kristin Riegelhuth Koren, Gabriella Juhàsz, Ellen Marie Folkvord, Anne Kjersti Suvdal, Martine Hovden, Linn Marie Birkeland, Marita Brennodden, Kristiane Stormoen, Tina Engan, Lise Løke, Stine Lidén, Inger Gram, Daria Modestowich, Karoline Arneberg og Kamilla Sundmoen.

GODE MINNER: Her er Betina Riegelhuth sammen med lagvenninner i Storhamar i 2018: Fra venstre: Chana Masson, Stine Lidén, Elise Skinnehaugen, Synne Fossheim, Anna Mortvedt, Ellen Marie Folkvord, Moa Fredriksson, Anna Feiring Ellingsen, Betina Riegelhuth, Malene Aambakk og Simona Szarkova. Foto: Kamilla Sundmoen

– Trener på Storhamar-laget blir Stine Liden. Jeg tror hun vil passe godt i den rollen, selv om jeg tror til og med hun som alltid er godt forberedt, vil slite med å lese seg opp på motstanderne i denne kampen, smiler Betina.

I håndballkarrieren var Stine Lidén hun spilte lengst med. De to kom til Storhamar samtidig, før 2008/20009-sesongen.

KLUBBLEGENDE: Betina Riegelhuth kom til Storhamar i 2008.

– Mitt største håndballminne med landslaget er EM-gull med Norge og storesøster. Mitt største håndballminne med Storhamar som klubb er det kampen mot Bietigheim der vi gikk videre til kvartfinale i siste sekund, eller kampen mot Budocnost i Presterudhallen i starten av europacup-tiden til Storhamar. Da jeg spilte i Esbjerg må det være å vinne sluttspillfinalen i full hall på straffekonkurranse, med etterfølgende feiring på fullt torg i byen foran flere tusen, sier Riegelhuth.

MANGE SCORINGER: Høyreslegga til Betina har satt sine spor.

– Hvem var den første spilleren du tok ut på laget til testimonialkampen?

– Den første jeg plukket ut på laget mitt var min søster. Hun har vært viktig for meg gjennom karrieren både som forbilde og mentor. Det å kunne dele denne kampen med henne betyr mye for meg, sier Betina.

– Hvor mange spillere tror du at du har spilt sammen med opp gjennom karrieren?

– Oj, det er et vanskelig spørsmål. Har vel spilt med rundt 150-200 forskjellige spillere på klubb og diverse landslag, sier Betina.

– Hva gleder du deg mest til lørdag?

– Jeg er veldig spent på kampen. Jeg gleder meg til å møte gamle lagvenninner, spille mot gode kollegaer, og forhåpentligvis få oppleve Storhamar-atmosfæren en siste gang. Det blir en merkelig dag også, for det blir den «siste kampen».. Jeg er utrolig takknemlig for at Storhamar vil gi meg en testimonialkamp. Jeg føler meg både rørt og stolt, samtidig veldig spent. Jeg håper jeg også får muligheten til å takke alle i og rundt klubben, og publikum for at de har vært en del av min reise, sier Betina Riegelhuth.

MANGE MINNER: Her er Betina Riegelhuth i duell med Gro Hammerseng-Edin under en kamp mot Larvik.