Sandefjord med storseier i Stavanger Idrettshall! – Norsk Topphåndball

Sandefjord med storseier i Stavanger Idrettshall!

Nå er det ikke lenger fem år siden sist Sandefjord vant i Stavanger Idrettshall! – Med engasjement, innsatsvilje og fighting spirit som i dag er vi vanskelige å slå, sier fungerende lagleder Fredrik Svendsen.

Det var ansett som en av de vanskeligste bortekampene i årets sesong. Og som tidligere skrevet; vi har ikke så mange gode historier å fortelle fra Stavanger Idrettshall de siste 15 årene. Men gutta lot seg ikke påvirke av mangel på bragder i «gamle dager». Etter 15-12 ledelse ved pause vant vi hele 33-25, etter en periode å ha ledet med både ni og ti mål i den andre omgangen.

Det skal sies at hjemmelaget holdt følge i mesteparten av den første omgangen. Etter 21 minutter sto det 11-11, det var først helt på tampen vi skaffet oss den tremålsledelsen. To straffemål av Erlend Johnsen først, så en kontring fra Kristoffer Olsen på venstrekanten og en ny kontring fra den samme Erlend Johnsen på høyrekanten, og vi var plutselig godt foran.

Tempo og tempo
– I pausen var vi enige om at vi hadde gjort for mange tekniske feil i ankomstfasen. Vi kjørte bra tempo, som avtalt, men vi fikk ikke nok ut av det. Vi hadde et klart mål om å løpe, rett og slett fordi vi bør orke det bedre enn de fleste av motstanderne våre. Vi har en bred og god stall og skal tåle det, sier Fredrik Svendsen.

Han vikarierte som hovedlagleder i Stavanger, og hadde med seg Anders Holand Pettersen på benken. «Sjefen sjøl», Einar Veierød, ligger hjemme på rekonvalesens etter en ryggoperasjon.

– Utrolig godt at vi fikk med oss poengene. Jeg var litt spent på hvordan det ville gå uten Einar, sier Fredrik Svendsen.

Suverene Akerlie
Det var et lag fylt av tæl og kampvilje som kom på banen etter hvilen. Tremålsledelsen ble fort til fem, ikke minst takket være keeper Sander Akerlie, som med en redningsprosent på 40 totalt i kampen nok en gang ble kåret til Sandefjords beste spiller.

– Det er nesten rart, men hver gang Johan (Bergqvist) tar av seg overtrekksgenseren og gjør seg klar, svarer Sander med klasseredninger. I kveld skjedde det to ganger, én i hver omgang, sier Fredrik Svendsen.

Uten at det akkurat er noe problem! Sanders prestasjon mellom stengene sto i sterk kontrast til hjemmelagets keepere som ikke før helt på tampen av kampen, da den for lengst var avgjort, fikk kjenne på ballen før den nådde nettet.

Linderud og Røhmer
På det meste ledet vi med ti mål (19-29), etter to kjappe Anders Jansrud-skåringer. Målene rant inn med jevne mellomrom. Aller flest fra Sander Wennberg Linderud, som leverte en sterk kamp, men også Espen Røhmer imponerte. Det er ikke så mange treningene han har bak seg etter menisk-skaden som satte ham ut i flere måneder. Men hans betydning for laget kan ikke overdrives.

– Espen er med på å dra opp tempoet vårt. I tillegg bidrar han med mål og assister, sier Fredrik Svendsen, som også trekker fram forsvarsspillet til Sander Ree-Lindstad, Anton Mynster Kronborg og Tarik Repesa.

– De tok helt luven av Rygers farligste spillere i lengre perioder, skryter han.

Juleferie på opprykksplass

Med kveldens to poeng ligger Sandefjord på andreplass etter 13 seriekamper, seks poeng bak Viking TIF og to poeng foran Bergen og Follo.

– Det er en fin plass å ta juleferie på, sier Fredrik Svendsen.

Neste seriekamp er hjemme mot Fyllingen søndag 21. januar. Inntil da: God jul. 😀

Sandefjords lag: Sander Akerlie, Johan Hedlund Bergqvist, Erlend Johnsen 5 (2), Kristoffer Norgren Olsen 4, Fredrik Engelstad, Espen Røhmer 6, Sander Wennberg Lnderud 7, Johannes Gurrich 4, Magnus Galabuzi Segujja, Anton Kronborg, Sander Ree-Lindstad 1, Jakob Petrzela 1, Tarik Repesa 3.

PS: Sandefjord spilte noe uvanlig i gule drakter mot Ryger. Årsak: De hadde fått med seg et sett med hvite drakter til Stavanger. Tidligere Viking spilte i mørkeblått, nye Ryger står oppført med hvite hjemmedrakter. Det hadde ikke vår draktpakker fått med seg… 🙂

Bildetekst:
Vi kan jo ikke alltid ha bilde av Sander Akerlie! 😀 Sander Wennberg Linderud leverte en meget god kamp mot Ryger med sju mål og seks målgivende pasninger.