Linn Andresen (Gjerpen): – Får vi seier, er det ofte en lagseier – Norsk Topphåndball
Foto: Jon Forberg

Linn Andresen (Gjerpen): – Får vi seier, er det ofte en lagseier

Gjerpen har i flere kamper i høst spilt fantastisk håndball og nærmest feid gode motstandere av banen.  Det er liten tvil om at Skiensklubben har blitt lagt merke til i håndball-Norge etter at de kom opp på hesten etter en trå start med tre tap på rad.  Sola ble slått med syv mål på bortebane, Molde fikk merke forsvarsstyrken til Gjerpen i NM-kamp hvor sluttresultatet ble 32-20.  Og på onsdag ble Oppsal slått 37-19.

– Styrkene våre er helt klar forsvarsspillet, forteller playmaker Linn Andresen (26), som er inne i sin fjerde sesong i Gjerpendrakta.  – Når vi får satt forsvaret og har intensiteten og får satt taklingene, ser vi at flere av lagene sliter med å score på oss.  I tillegg har vi Mia Stensland helt bakers som har hatt noen veldig bra kamper i høst.

– Vi er også gode på returspillet noe som ble viktig i onsdagens kamp mot Oppsal, som vanligvis er gode i kontra-/ankomstfasen. – Kampen på onsdag ga en følelse av reprise fra kampen i våres mot Oppsal, da vi endelig klarte å rykke opp.  Så det var veldig deilig.  Det kampforløpet hadde jeg helt ærlig ikke forventet.  Jeg forventet en tøff kamp, men det er deilig å vise at vi er der fra start og holder den energien og intensiteten ut hele kampen, sprudler 26-åringen.


Linn har vært med på flere nesten-opprykk med Gjerpen og stortrives med endelig å spille i REMA 1000-ligaen.

– Det har vært målet i flere sesonger, men så har det alltid blitt nesten og vi har ikke fått det helt til.  I fjor satt det og det ga en utrolig deilig følelse, for det var en skikkelig laginnsats at vi klarte å stå i det i sammen og endelig klare å rykke opp.

Skiensklubben startet sesongen med tre tap, mot Fana, Larvik og Vipers.  Så kom den forløsende første seieren mot Aker hjemme i Skienshallen 17. september.  Nå ligger laget på åttendeplass, som er den siste sluttspillplassen.

Sesongens første storseier kom i Åsenhallen 4. oktober hvor Gjerpen vant 37-30.

– Det var en god kamp av oss og det som kanskje var spesielt i den kampen var at vi fikk satt opp skytterne våre i angrep.  Fride Mastad og Oda Olsen kunne feie inn masse mål.  Det var veldig godt å få de ordentlig i gang.  Vi andre meldte oss også på og vi så at Sola slet med å score mål og måtte legge om til 7 mot 6. 

– Jeg tror ikke det var mange som så for seg en sånn kamp.  Den oppvarmingen til den kampen var ganske så magisk, det var mye energi i den, så det var veldig gøy, oppsummerer playmakeren.


Fikk dere mer tro på prosjektet etter den kampen?

– Ja, absolutt, sier hun ivrig.  – Vi viser i hvert fall for håndball-Norge at de ikke skal ta lett på oss.  Vi er et lag som har lyst til å være med å fighte, så jeg tror nok flere av lagene nå har begynt å gjøre seg ordentlig klare når de skal møte oss.  Og det er veldig gøy.  Med tanke på hvor folk har tippet oss før sesongen, så tror jeg ikke det er mange som hadde trodd at vi skulle stå der nå med 10 poeng.  Bortsett fra kanskje oss selv da, bemerker hun. 


Neste oppgjør hvor det meste klaffet for Gjerpen, var i åttendelsfinalen i NM mot Molde på bortebane 23. oktober. Bare to dager tidligere vant Molde 29-27 i seriekamp.  Skiensklubben vant «returoppgjøret» med 12 mål.

– I seriekampen hadde vi lite intensitet bakover og det ble sideveis og halvveis fremover.  Vi brukte det lille vi hadde av fri mellom kampene til å justere oss.  Vi fikk mye bedre trykk både bakover og fremover i NM-kampen.  Det er det som var helt avgjørende der.  For vår del er det synd at det ikke kom i seriekampen, for det er det som tross alt er det viktigste.

Er det vanskelig å gjenskape det dere gjør når dere lykkes?

– Vi går inn hver gang med tanke på at det blir en jevn kamp.  Vi ser i serien at det er mange lag som slår hverandre.  Du må alltid være klar for å stå imot og fighte. Men det er deilig å kjenne på at når ting flyter så holder vi trykket oppe og klarer å holde det igjennom hele kampen. 


Sammenliknet med laget som spilte i 1. divisjon i fjor er det ikke mange endringer.  Laget har fått satt seg og er godt samspilte.  Spillerne går godt overens og trives i Gjerpen. 

Linn forteller at en av styrkene i årets mannskap er at de har en bred stall og er det en spiller eller to som ikke har en god dag, kan andre komme inn og gjøre en forskjell.  De er ikke avhengig av enkeltspillere.  Er det seier så er det ofte en lagseier. 

Fremover?

– Vårt mål som lag er topp 10 og der ligger vi godt i rute foreløpig.  Men selvfølgelig regner jeg med at flere av de lagene som vi kanskje har overrasket litt i høst, kommer til å ta oss mer på alvor i returoppgjøret.  Så det blir nok tøffe kamper og vi må bare jobbe på videre. 

– Vi er veldig fornøyde med plasseringen vi har nå.  Det er betryggende at vi ikke går med skuldrene oppe fordi vi må å skaffe oss poeng til enhver tid.  Vi spiller med mer selvtillit og vi skal fortsette med det gode arbeidet som vi har gjort. 

– Men som jeg har nevnt tidligere er dette en sesong hvor de fleste kan slå alle, så plutselig kan lagene under oss ta poeng mot lag som er over oss på tabellen.  Det blir viktig å være på hele tiden, sier Linn Andresen avslutningsvis.