Ledet hele kampen – vant med sju – Norsk Topphåndball

Ledet hele kampen – vant med sju

Molde ledet hele kampen mot Fredrikstad og ved kampslutt var forskjellen på sju mål i Molde Arena fredag kveld. Dermed går de blå inn i EM-pausen med tre strake seirer – to i serien og én i cupen.

Det har nesten alltid vært jevnspilte kamper mellom disse to lagene, men Fredrikstad har vunnet de fleste duellene i eliteseriesammenheng. I siste sesong vant «østfoldingene» begge seriekampene, mens våre jenter vant cupmøtet mellom de to på bortebane på veien mot NM-finale.

Begge lagene spilte NM-kamp sist onsdag, begge vant og sikret seg plass i kvartfinalene i desember. Lagene hadde altså bare to døgns hvile foran seriekampen, uten at prestasjonene i det etablerte angrepsspillet var veldig preget av det. Men farta og kontringsspillet var ikke framtredende hos noen av lagene.

Tok styringen tidlig
Håndballjentan våre tok imidlertid kommandoen fra start denne gangen, og ledet 5-1 før det var spilt ti minutter. Halvveis i første omgang var ledelsen økt til 9-4, men FBK-spillerne løftet seg og scoret fire på rad etter det. Nærmere kom de imidlertid aldri, og kaptein Sherin & Co ledet 17-14 ved pause.

Målvakt Ine bidro sterkt til å holde hjemmelaget foran, ikke minst i periodene da uttellinga var ujevn framover. Hun ble også fortjent kåret til lagets beste. Ledelsen var ikke særlig truet det siste kvarteret og i denne fasen hadde både bakspillerne og kapteinen på linja god uttelling. EM-klare Thale satte inn kampens siste mål og fastsatte sluttresultatet til 34-27.

Kamppause under EM-sluttspillet
Nå venter en drøy måneds kamppause for eliteserielagene på kvinnesida, på grunn av EM-sluttspillet i november. Håndballjentan har bortekamp mot nykommer Volda onsdag 30. november som første post på serieprogrammet etter det. Første hjemmekamp i serien kommer onsdag 14. desember, med Fana som motstander i Molde Arena.

Thale scoret kampens siste mål og seks totalt. Nå venter EM-sluttspill for henne. FBKs blokk i denne situasjonen består av Salma Henriksen (26) og toppscorer Runa Sand (33). Foto: Jon Forberg

Bortekamp i kvartfinalen
Tidligere fredag ble NM-kvartfinalekampene trukket, og Byåsen blir vår motstander onsdag 7. desember.

Ettersom vi var det eneste laget av de åtte gjenstående som hadde hjemmekamp i fjerde runde onsdag, var det klart at det måtte bli bortekamp i kvartfinalen. De tre andre kvartfinalekampene: Fana – Sola, Aker – Storhamar, Fredrikstad – Vipers.

De fire lagene som går videre til semifinalen møtes til finalehelg i Arendal 24.-26. februar – med semifinaler fredag og finale søndag. Der skal også de fire semifinaleklare herrelagene kjempe om NM-tittelen. Dette er første gang en slik Final8-helg blir arrangert norsk håndball.