Larvik med seier i Trondheim – Norsk Topphåndball

Larvik med seier i Trondheim

Flere tekniske feil, utvisninger etter feil innbytte til tross. Larvik klarte å holde på ledelsen og fikk en deilig seier 26-23 over Byåsen søndag.

Byåsen–Larvik 23-26 (10-12)

Eli Skogstrand og Marianne Haugsted var tilbake i laget etter å ha stått over mot Vipers i midtuka.

Byåsen hadde behov for å hente inn Ida Alstad, i tillegg til at målvaktstrener Kari Aalvik Grimsbø også sto på spillekortet – fordi Annick Lipman var skadet.

Larvik lå noen mål foran Byåsen i første omgang, på det meste 9-5 halvveis i omgangen. Deretter ble det kun ett Larvik-mål de neste 11 minuttene, men gjestene holdt seg fortsatt foran Byåsen i målprotokollen.

Maja Furu Sæteren og Heidi Løke sto for sju av Larviks mål i første halvdel av kampen. Bakerst hadde Eli Skogstrand flere viktige redninger.

Etter pause sto det likt på 14-14, men Larvik gikk opp i tre måls ledelse før Byåsen kom helt opp på 16-17 igjen.

Så dro Larvik fra igjen, scoret fire på rad. 16-21 var Maja Sæterens tiende scoring i kampen.

Det var 11 minutter igjen, men selv om det så veldig lyst ut for Larvik, ble det en spennende avslutning.

Emma Skinnehaugen var også god mot Byåsen, med blant annet godt forsvarsspill og et par nydelige straffescoringer.

Larvik holdt unna, og kan gå inn i mesterskapspause med en god følelse – og 3. plass på tabellen etter dagens kamper.

Fakta fra kampen

Etter landslagspausen er det ikke kamp for Larvik før 4. desember. Da er det bortekamp.

Neste hjemmekamp er 11. desember, mot nyopprykkede Volda. Den kampen spilles i Nesjarhallen.

Maja Furu Sæteren, her fra en tidligere kamp, gjorde en flott innsats mot Byåsen. Foto: Svein André Svendsen