LARVIK: Feiret gladnyhet – nå håper de på ungdommen – Norsk Topphåndball

LARVIK: Feiret gladnyhet – nå håper de på ungdommen

Frivillighetsapparatet i Larvik HK består av damegruppe og egen herregruppe. For to uker siden feiret de en symboltung pris. Nå håper de ungdommen kjenner sin besøkelsestid.

– Først og fremst var det veldig, veldig fint å bli satt pris på av Norsk Tipping for innsatsen vår forrige sesong. Det er fint å bli sett, sier Kari Nygård Arnesen (77) og Egil Arnesen (73) som presiserer:
– Klubben er veldig flink til å se oss i hverdagen og vi er blitt en naturlig del av driften. Derfor var det ekstra moro at Norsk Tipping også har sett og ser alt vi som gjør. Moro, rett og slett, smiler håndballekteparet.

I et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk Topphåndball deles det ut 10 frivilligstipender til norske REMA 1000-ligaklubber der hvor frivilligheten står ekstra sterkt.

VIP-feiring

Innsatsen som damegruppa har lagt ned siden Larvik HK ble stiftet i 1990 har vært og er av det formidable slaget. Formelt ble mannegruppa opprettet for seks år siden. Alle som kjenner Larviks historie vet at klubbens mange frivillige har vært med på flere oppturer og nedturer enn normalen. Selv er Kari fast vert i VIP-rommet i Jotron Arena, mens Egil leder mannegruppa nede på banen – før og etter kamp. For det er ikke gjort i en håndvending å gjøre Jotron klar for REMA 1000-ligakamper.

– Nede på banen i arenaen er det mye rigg. Reklamen skal på plass, tribunene kjøres ut og det monteres og styres på. Vi vet hva vi skal gjøre, selv om det begynner å bli noen ting som er fysisk krevende i vår alder. Derfor håper vi ungdommen blir interessert i dette miljøet. Vi har det veldig fint sammen og opplever mye. Vi har plass til flere, sier Egil.Det sosiale er limet i oppgavene som løses hver eneste uke. Derfor var det naturlig å samle de to gruppene til felles marking av frivillighetsstipendet. Stipendet på 5000 kroner fikk håndballkast å gå på.

– På kampdager får vi ikke alltid snakket like godt sammen. Derfor var det viktig å samles, servere god gryterett og noen hadde noe godt i glasset. En strålende kveld i VIP’en for oss frivillige, sier ekteparet som selvsagt bor i kort avstand til Jotron Arena.

Damegruppa samles fast hver tirsdag med kaffe, kake og loddsalg. Begge gruppene bidrar også til at håndballskoler og andre arrangementet gir inntekter til klubben de er så glad i. Etter at klubben måtte ned i knestående i 1.divisjon, har de siste sesongers opptur gjort noe med stemningen i klubben, mener entusiastene.

Skryt

Larviks daglige leder, Brede Csiszar, er full av lovord om klubbens engasjerte frivillige.
– De frivillige knyttet til Larvik Håndballklubb er det som er kjernen vi våre arrangementer. Uten den gode frivilligheten blant dem, hadde det blitt veldig utfordrende for oss å arrangere kamper, for å nevne noe. Våre frivillige består av personer som har vært tilknyttet klubben over en lengre periode, og vet akkurat hva de skal gjøre. Vi er heldige som har en manne-gruppe, og en damegruppe. Der de forskjellige gruppene har sine ansvarsområder. 

Styret i Larvik HK består også av en representant valgkomiteen har foreslått, og som er stemt inn av våre medlemmer, som er bindeleddet med de frivillige og styret i klubben. Med de frivillige i spissen, er vi godt rustet til å arrangere kamper i hjemlig liga, europeisk liga, samt landslagsarrangementer – det er vi veldig glade for i Larvik, skryter han.

Når det er sagt, så er det alltid behov for litt nye og ikke minst yngre krefter inn, så dersom det er noen som føler det kunne vært fint å kunne bidra med sin ekspertise på enkelte områder, så tar vi i mot disse med åpne armer, legger han til.

Ny optimisme

– Det er alltid mer gøy å vinne håndballkamper. Nå er vi igjen på øvre halvdel og vi merker at stemningen stiger. Det er ny optimisme i Larvik, melder duoen.

Onsdag kveld venter Larviks arvtaker som norsk håndball lokomotiv på kvinnesiden, Vipers.
– Vi er ikke favoritter, men vi er alltid optimister. Jentene gjør en god jobb om dagen, mener de.

En ting er likevel – kanskje – enda viktigere for de engasjerte pensjonistene og medlemmene.
– Vi ønsker oss enda flere medlemmer. Vi trenger at ungdommen melder seg, mener de.

– Som yngre pensjonister?
– Ja, både yngre pensjonister og folk i alle aldre. Miljøet er suverent. Det er en grunn til at vi har vært med i mange år. Det gjør ikke noe om man er glad i håndball heller. For vi er en stor familie her i Larvik som har plass til flere, avslutter Kari Nygård Arnesen og Egil Arnesen til topphandball.no.

Norsk Topphåndball stiller seg i rekken av gratulanter etter at Norsk Tippings frivillighetsstipend tilfalt denne flotte gjengen.

PS: Egil Arnesen, Kari Nygård Arnesen, klubbens mange frivillige og hele Larvik-familien tar i mot Vipers onsdag klokken 18:00 i Jotrun Arena til dyst i REMA 1000-ligaen.