Larson hamret inn nye 13 – favorittene videre til semifinale – Norsk Topphåndball
Mathias R. Larson scoret nye tretten mål i den andre kvartfinalen i sluttspillet. Arkivfoto: Helge N. Olsen/Sportsfotografen

Larson hamret inn nye 13 – favorittene videre til semifinale

Drammen vant med ett mål mot Runar og sikret avansement, Halden ga Kolstad match og på Jæren dominerte ØIF Arendals Mathias R. Larson.

Kolstad slet lenge hjemme mot Halden søndag, men dro fra mot slutten og vant 33-24. Utgangspunktet  var derfor enkelt for seriemesteren i returoppgjøret mot Halden. Etter kvarteret hadde Sander Sagosen og rødtrøyene grepet på det hele med ledelse 8-3, men haldenserne hadde håp om et lite sjokk da de spilte seg fint opp til «kun» å ligge under med 10-13 til pause.

Kolstads høyreback Gabriel Setterblom og storfavorittene maktet ikke å knekke Halden. Etter 47 minutter sto det 20-21 på tavla i Halden Arena. Kolstad rykket fra igjen mot slutten og sikret seg en ny seier (26-23) og avansement til semifinalen med 2-0 sammenlagt.

Sander Sagosen og Adrian Aalberg satt inn seks mål hver for Kolstad, mens Mikkel Kr. Madsen satt inn syv for laget fra grensebyen.

Jevnt og tett

I det TV2 Sport-sendte oppgjøret mellom Drammen og Runar ble det like jevnt og tett som det ble søndag – da Drammen vant 31-30. Seiersmålet da kom i siste sekund og DHK-spiller Kristian Rammel betegnet seieren som et ran. Rammel og Drammen hadde momentet gjennom hele førsteomgangen og gikk til pause med 14-11, men hvittrøyene kjempet seg tilbake og halveis ut i andreomgangen gikk Runar opp i ledelsen 19-18.

Lagene fulgte hverandre som skygger. To minutter før slutt snappet Ola Lillelien opp ballen etter en Runar-feil fremover og satt inn 27-25. Det maktet ikke Runar å hente inn. Drammen vant 28-27. Dermed er Drammen videre til semifinale og Runars sesong er over.

Runar-veteran Tobias Rivesjø tok på ny ansvar fremover og satt inn fem spillemål for Runar. Robin G. Wulvik ble Runars toppscorer med syv. For Drammen ble Victor P. Norberg toppscorer med seks mål.

Imponerte

På Jæren måtte Nærbø vinne mot ØIF Arendal etter tapet mot arendalittene på Sørlandet søndag. Hjemmelaget fikk en pangstart og ledet 3-0 før Mathias R. Larson og ØIF Arendal våknet i Sparebanken Vest Arena. Lagene fulgte hverandre tett før jærbuene festet et grep utover i førsteomgangen (10-7 etter 18 minutters spill). ØIF Arendal kom seg opp på 11-11, før Torger Edland og vertene sikret seg 14-12 til pause.

Tidligere Nærbø-trener Heine E. Jensen må ha sagt noen velvalgte ord i pausen i ØIF Arendal-garderoben. 7 mot 6 spillet fungerte godt, til Nærbø-trener Rune Haugsengs store frustrasjon overfor TV2 Play etter kampen. Ti minutter etter pause hadde Larson & co gått opp i en komfortabel ledelse 22-18. Den suverene toppscoreren i REMA 1000-ligaen, nevnte Larson, hadde da hamret inn åtte mål for gjestene. ØIF Arendal holdt hjemmelaget bak seg og vant til slutt 33-28.

Dermed er ØIF Arendal klar for semifinale etter to strake seire mot Nærbø.
Mathias Larson ble ØIF Arendals mestscorende med 13 mål. Torger Edland ble toppscorer for Nærbø med fem mål.

PS: I morgen torsdag spilles den fjerde kvartfinalen når Bergen er verter for Elverum. Elverum gjorde kort prosess søndag og vant 36-18. Bergen må vinne for å sikre en tredje, avgjørende kamp i jakten på sluttspillbilletter. Kampen har avkast klokken 18:00 i Framohallen i Bergen.