Landslagsprofilen: – Jeg vil fortsette å ta steg

Tidligere Elverum-kaptein, Thomas Solstad, ble i 2021 annonsert som ny linjespiller hos den Danske storklubben Bjerringbro-Silkeborg. Nå har landslagsprofilen endelig ankommet Danmark, og fått smake på utenlands livet de første ukene.

Etter seks år i REMA 1000-ligaen, ble neste stopp for 25-åringen Danmark. Solstad har vært ønsket av store deler av Håndball-Europa, men valget falt på Bjerringbro-Silkeborg i 2021.

-Det fristet mye mer å kjempe i toppen av Danmark, enn å krige i bunnen av Bundesligaen. I tillegg hadde klubben en god plan for meg, samt bra ambisjoner.

Solstad og Bjerringbro/Silkeborg er foreløpig midt i sesongforberedelsene. Landslagspilleren er klar på at oppkjøringen i Danmark går roligere for seg enn den gjorde i Elverum.

– De første treningene har vært rolige, og det har vært mest fokus på å bli kjent med hverandre. Man stiller med et helt annet overskudd, så man får mye ut av treningene. Oppkjøringen i Elverum var tøffere enn her.

Ski-gutten sikter nok naturligvis til «helvetesuka» som Elverum gjennomfører i Trysil før hver sesong. Der får spillerne testet seg både fysisk og mentalt.

«THE TREBLE»: Solstad og Simen Pettersen vant alt som var å vinne i 21/22 sesongen. FOTO: Elverum håndball

Solstad forteller videre at nivået på lagene oppleves likt. Dog er duellene litt hardere, og det er tøffere for linjespillerne å komme til like gode muligheter.

Mannen som var en del av landslagstroppen til Norge i VM 2021 skal danne en strekspiller-trio med blant annet Rene Toft Hansen. Toft Hansen har en ekstraordinær merittliste, med blant annet VM-Gull, OL-Gull og EM-Gull for det danske landslaget.

– Han er en veldig fin fyr som har hjulpet meg mye. Han har gitt gode tips for forsvarsspill- og angrepsspill, i tillegg til å hjelpe meg i de nye spillsystemene, sier Solstad.

Den siste mannen i trekløveren er Alexander Lynggaard.

NY LAGKAMERAT: Rene Toft Hansen skal danne midtforsvaret med Solstad kommende sesong. FOTO: Bjerringbro/Silkeborg Facebook.

Solstad: – Han har hjulpet meg mye

Overgangen fra Norsk til Dansk parkett har gått fint for Solstad. Utenfor banen har tidligere Follo HK-lagkamerat, Aksel Horgen bidratt.

-Han kjenner til alt som er i byen, og har hjulpet godt til med transport. I tillegg er det alltid kjekt å ha nordmenn på laget, forteller Solstad.

PROFIL I DANMARK: Langhus-gutten Aksel Horgen. FOTO Bjerringbro/Silkeborg facebook.

Som 19-åring gikk Thomas Solstad fra Follo Håndballklubb til Halden. Deretter ble han hentet til Norges beste håndballklubb, Elverum. Solstad stod frem fra største stund, og ble senere tildelt kapteinsbindet. Nå er han i en toppklubb i Danmark, og målsettingene for sesongen er klare.

– Jeg ønsker å etablere meg i den Danske-ligaen. Jeg er veldig opptatt av å fortsette utviklingen, samt lære så mye som mulig, avslutter den ferske utenlandsproffen.