Landslagsduoen klare for 3 nye år – Norsk Topphåndball

Landslagsduoen klare for 3 nye år

Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen har signert for tre nye år for de danske serielederne Aalborg. Landslagsduoen blir dermed videre på storsatningen hos rødtrøyene, og gleder seg til reisen videre.

Forrige uke bekreftet Aalborg på sine hjemmesider at både Bjørnsen og Barthold skal være med videre i jakten på Champions League pokalen. Danskene har endelig fått Mikkel Hansen på plass, som vil sammen med tidligere Barcelona- og Kiel spiller Aron Palmasson utgjøre en av de sterkeste backrekkene i Europeisk Håndball.

-Jeg er utrolig glad

Sebastian Barthold kom til Aalborg i 2017 fra Haslum. Nordmannen har notert seg for over 800 mål i Aalborg-trøyen, og har vært en svært viktig brikke hos danskene. Barthold har rukket å vinne seriemesterskap i 2019, 2020 og 2021. I tillegg har det blitt nok av edelt metall i både Santander Cup og Super Cupen.

Den tidligere Haslum-kanten hadde følgende å si til Aalborgs hjemmesider:

-Jeg er utrolig glad for å forlenge avtalen min med klubben. Jeg har allerede vært her i fem år, som er ganske vilt. Det er mye som har skjedd på den tiden, forteller Barthold.

Nordmannen forklarer videre.

-Jeg føler fortsatt at vi blir bedre dag for dag, og jeg er glad for at jeg skal være her i minimum tre år til. Forhåpentligvis kommer vi til å vinne mange flere titler.

På motsatt side av kanten finner vi tidligere Fyllingen-spiller, Kristian Bjørnsen. Etter fem år i Tyskland, signerte Bjørnsen for Aalborg i 2021. Da signerte nordmannen for tre år, men forlenget avtalen med ett år.

To Super Cup-titler og en «pokaltittel» har det blitt så langt på høyrekanten.

-Mitt første år i Aalborg var fantastisk. Både jeg og familien stortrives, og derfor var det ikke vanskelig å forlenge avtalen. Jeg mangler samtidig å vinne det Danske mesterskapet. Med denne spillergruppen har jeg troa på at vi kan gjøre allerede i år, forteller Bjørnsen til Aalborg sine hjemmesider.

Aalborg har åpnet den Danske Ligaen perfekt. Tre seiere, på tre kamper er fasiten. Mange peker på rødtrøyene som soleklar favoritt til å vinne alt i Danmark, samtidig som de er en outsider til å gjøre det godt i Champions League.