Lærerikt for Storhamar i det gode selskap – Norsk Topphåndball
Guro Nestaker ser tilbake på en lærerik sesong i Champions League. Foto: Christoffer Andersen / NTB /NHF

Lærerikt for Storhamar i det gode selskap

Champions League ble et nytt kapittel i Storhamar-historien. Det skal skrives flere!

Lørdag kveld røk Storhamar ut av play off i Champions League etter 30-30 mot det danske topplaget Odense. Danskene hadde 30-22 å flyte på fra kampen i Norge. Men Guro Nestaker, som for øvrig scoret fem mål på åtte skudd i Sydbank Arena, beskriver det som en stor opplevelse å ha fått delta i Champions League før første gang.

– Vi har funnet ut hvor lista ligger og har lært av tøffe kamper, sier jenta som gjerne tar en ny sesong på det samme nivået.

– Hva har dere lært?

– Litt over hele linja. Det handler om fart, fysikk og det tekniske og taktiske. Vi får bare fortsette å lære, og det gjør vi gjennom å møte de beste.  

– Var nivået bedre enn du hadde regnet med?

– Både ja og nei. Vi har jo skaffet oss litt erfaring i å møte topplag gjennom kampene mot Vipers. Vi visste at det ville bli veldig tøft, men det er jo variasjon på lagene i Champions League også. Vi følte at vi nådde målet ved å vinne de kampene vi trodde vi kunne vinne. Og så gjorde vi noen gode kamper mot de beste lagene, selv om vi tapte, sier Guro. Storhamar endte på sjetteplass i gruppe B med fire seire og ti tap.

– Hva har det skortet mest på?

– Vi er ikke så stabile. Laget har veldig høyt toppnivå, men samtidig veldig dype daler. Det er det vi har slitt mest med denne sesongen. Å bli mer stabile og få et høyere bunnivå blir viktig neste sesong.

Da forsterkes de gulkledde ved at Tonje Enkerud vender hjem til Hamar og tar med seg Mathilde Rivas-Toft fra Viborg, Fana-keeper Olivia Lykke Nygaard lander på Hedmark og Mia Solberg Svele vender tilbake etter et opphold i Nykøping Falster. Og lagets toppscorer, Anniken Obaidli, vil fortsette utviklingen? Lørdag satte danskene smørrebrødene litt fast i halsen da hun scoret 10 på 13 skudd.

I tillegg vil den sterke strekspilleren Ane Cecilie Høgset komme tilbake når ankelskaden er leget, og Maja Jacobsen har også tenkt å ta på seg drakten igjen når hun er ferdig med familieforøkelsen.

– Det ser ut som om vi får et veldig bra lag neste sesong, og det lover jo godt når vi tok seriesølv (fjerde på rad) med det laget vi har. Det var veldig moro å få det i havn før den siste kampen, innrømmer 24-åringen.

Storhamar slo Tertnes hele 37-22 da de skulle sikre sølvet. Det betyr at onsdagens serieavslutning borte mot Sola vil handle litt om heder og ære, men også som en oppkjøring til sluttspillet.

– Jeg gleder meg veldig til sluttspillet, sier Guro, som er håndballspiller på heltid. Barnevernspedagogen i henne må vente litt. Det er nemlig veldig moro å være håndballspiller i Storhamar, hvilket hun har vært siden 2018.

– Jeg har i Storhamar alt man kan ønske seg. Spilletid og Champions League. Vi har en dyktig og engasjert trener i Kenneth (Gabrielsen), og vi har vært flinke til å bygge lag, klubb og  kultur. De nye spillerne som kom før denne sesongen var veldig gode, og vi som har vært her litt har greid å videreføre våre verdier. Jeg kan bare skryte av Storhamar som klubb. Her er alt på stell, fastslår Gjøvik-jenta om klubben som hadde seks EHF-cupdeltagelser før debuten i Champions League. 

– Kan dere ta Vipers i sluttspillet?

– Det er mulig å slå dem, men det har vist seg veldig vanskelig. Nå skal det bli deilig med en liten pause etter siste seriekamp, sier jenta som står oppført med tre A-landskamper fra 2019. Hun har lyst på flere.

– Vi har jo det beste landslaget i verden, så nåløyet er trangt. Jeg får bare prøve å ha kontinuitet på treningen og holde meg skadefri, så får vi se hvor langt det rekker. Ambisjonene er der.

Enkelte kvaliteter også. Gjett hvem som ble kåret til beste forsvarsspiller i UVM 2016?

Guro Nestaker.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.