Kvartfinalen glapp for Storhamar med minst mulig margin – Norsk Topphåndball

Kvartfinalen glapp for Storhamar med minst mulig margin

Etter at Lada knuste Herning-Ikast i sin kamp tidligere på dagen, var premissene klare foran vårt møte med Bietigheim. Vi måtte ha poeng for å gå videre til kvartfinale i EHF-cupen.

Det startet på verst mulig vis. Bietigheim gikk rett i strupen på våre jenter, og opparbeidet seg raskt en 5-1 ledelse. En tidlig time-out fra Magnus så ut til å vekke jentene, som knappet innpå med noen raske reduseringer. Men vi kom bare såvidt opp i ryggen før hjemmelaget igjen satte inn et støt. Det varierte fra fire til seks mål i favør Bietigheim og det ville seg ikke helt hverken fremover eller bakover for våre jenter. Da pausesignalet lå vi fem mål bak.

Det virket som pausen ble brukt godt. Det var mer aggressivitet og tempo over jentene som kom ut på parketten for de siste 30 minuttene. Det skulle vise seg å ikke være over. 16-11 ble til 16-15 og deretter fulgte lagene hverandre tett. Storhamar lå hele veien noen få mål bak, men spenningen var virkelig tilbake i oppgjøret.

Da vi gikk opp til 25-24 snaut sju minutter før slutt øynet vi virkelig håp om avansement. Det bølget frem og tilbake, og vi hadde også muligheten til å gå opp i en tomålsledelse. Det gikk dessverre ikke, og i stedet fikk Bietigheim både utligning og ledermål. Vi hadde imidlertid uavgjort med ett minutt igjen og hadde med dette kvartfinalebilletten i lomma.

Dessverre fikk hjemmelaget skaffet seg en syvmeter og satte inn det avgjørende målet. Vi fikk et siste angrep, men klarte ikke å sette ballen i mål. Der marginene i fjor vippet vår vei mot Bietigheim gikk de i år dessverre andre veien.

Vi kjemper virkelig helt inn, og vinner andreomgangen med fire mål, men det ble for tøft denne gangen. Før gruppespillet begynte virket det vanskelig å komme videre fra gruppen, men etter tidvis strålende spill gjennom hele januar var det en stor skuffelse at det glapp på målstreken.

Med dagens resultater går Herning-Ikast videre som gruppevinner med 7 poeng. Lada Togliatti kaprer andreplassen med 6 poeng, som oss, men med bedre målforskjell enn vårt Storhamar.