Kvartfinale i NM mot Sola

I morgen er det klart for neste runde i cupen, da Sola Håndballklubb står på motsatt side i kvartfinalen.

Da Storhamar på sin side var direkte kvalifisert til 4. runde, måtte Sola ta seg igjennom 3. runde. Der møtte de Ålgard i en kamp som endte med Sola seier 18-25. i 4. runde tok Sola imot Bærum, også dette med en betryggende femmålseier i en kamp som endte 25-20.

Storhamar sin vei til kvartfinalen kom med en kontrollert hjemmeseier 33-18 over Volda.

Med det vil det si at begge lag spiller årets kvartfinale i NM Senior, noe de også gjorde i fjor. Som vi alle husker nådde Storhamar finalen i fjorårets sesong, mens Sola måtte se seg slått av Flint Tønsberg i kvartfinalen.

Vi har en ganske god statistikk mot Sola, da vi står med 4 seire og en uavgjort på de siste 5 kampene mot hverandre. Sist gang vi møtte Sola i cupen var i 2017/18 sesongen hvor vi også møtte de borte i Kvartfinalen. Den gang endte det med en 27-34 seier i vår favør.

Sola som etter hvert har blitt et rutinert eliteserielag har åpnet årets sesong på imponerende vis hvor de ligger plassen bak oss på en tredjeplass i Rema 1000 ligaen.

Med det meriterte navnet Camilla Herrem på motsatt banehalvdel, så er det ingen tvil om at Sola blir en tøff nøtt for våre jenter, da vi nå tar turen mot Sola i neste skritt på veien mot Spektrum

Det blir en tøff bortekamp, det er det ingen tvil om. Vi har jo spilt mot dem før, så vi vet litt hva vi får. Vi må bare fortsette å jobbe med det vi hadde her på Hamar i forrige kamp, da hadde vi en veldig god førsteomgang, også bygge videre på det.

Tonje Enkerud