Kvalifisering til European League – Norsk Topphåndball
Foto: Svein André Svendsen

Kvalifisering til European League

Larvik Håndballklubb møter igjen europeiske lag etter fire sesonger med kun norsk motstand.

Larvik er et av 12 lag sammen med Molde som starter i andre kvalifiseringsrunde til European League i september. Det offentliggjorde EHF mandag.

Forrige gang Larvik var med i E-cup var sesongen 2018/19. Da jubilerte klubben etter 25 sesonger på rad i Europacupene.

Det har skjedd noen endringer i EHFs turneringsstruktur siden klubben sist deltok. Champions League er naturlig nok fortsatt flaggskipet, men de siste tre sesongene er European League navnet på den nest gjeveste turneringen – etter å ha overtatt for EHF Cup og Cupvinnercupen.

Larvik Håndballklubb skal spille kvalifisering til European League, og må gjennom to runder for å få plass i turneringen.

Selv om klubben er rutinert i europeisk sammenheng, er dagens lag som debutanter å regne. Det vil si, sju av spillerne har erfaring mot europeisk motstand – så helt ferske er ikke dagens spillerstall.

34 lag deltar i turneringen. Larvik er rangert på 32. plass. I andre kvalifiserende runde er det 12 lag som kjemper om seks plasser i tredje kvalifiserende runde:

AUT Hypo NÖ
GRE AC PAOK
ISL Valur
NOR Molde HK Elite
ESP Costa del sol Malaga
SRB ZRK Zeleznicar

GER VfL Oldenburg
FRA JDA Bourgogne Dijon HB
ROU HC Dunarea Braila
NOR Larvik HK
SWE Önnereds HK
SUI Spono Eagle

Trekningen foretas 18. juli kl. 11.00 og streames live på EHFs Home of Handball Youtube-kanal.

Kampene skal spilles 23./24. september og 30. september/1. oktober.

De seks lagene som går videre får selskap av ytterligere 18 klubber som kjemper om 12 plasser i gruppespillet – der fjorårsfinalist Nykøping har fått direkte plass sammen med Thüringer, rumenske Gloria og Mosonmagyarovari KC fra Ungarn.

Kampene i tredje kvalifiseringsrunde er lag til 11./12. og 18./19. november. Gruppespillet vil bestå av 16 lag og kastes i gang 6. januar.

Norge har egentlig fire plasser i E-cup, men de siste åtte sesongene har vi fått innvilget en femte E-cup-plass. Den går til det høyest plasserte lag i serien som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup.

Dette er Norges lag i E-cup denne sesongen:
Champions League:
Vipers.
European League: Storhamar, Sola, Molde, Larvik.

Molde og Larvik starter i andre kvalifiseringsrunde, mens Storhamar og Sola kommer inn i tredje kvalifiseringsrunde.