KRS med sterk seier; – Slo Drammen i Aquarama – Norsk Topphåndball

KRS med sterk seier; – Slo Drammen i Aquarama

Før dagens kamp lå Drammen HK på tredjeplass på tabellen, med 21 poeng på fjorten kamper, mens KRS Topphåndball innehar den viktige åttendeplassen med tolv poeng på fjorten kamper.

Poeng i dagens kamp ville ha vært svært viktige i kampen om sluttspillplass, men Drammen har et sterkt lag, så Kristiansand måtte i så fall hente fram finspillet og vise seg fra sin beste side, om de skulle ha mulighet til poeng, og hvilken kamp det ble!

Bra avslutning på førsteomgang

Kristiansand Topphåndball – Drammen HK 5.2.2023. Foto: KRS Topphåndball.

Det var bortelaget som kom best i gang og ledet 0-2 eter knappe fire minutter, men to kjappe skåringer fra KRS sørget for at det raskt var balanse i regnskapet igjen. Utover i omgangen fulgte lagene hverandre relativt tett, med Drammen i føringen med to-tre mål. Halvveis i omgangen var imidlertid gjestene sin ledelse redusert til ett mål, da Mikkel Sandholm Mortensen sørget for 7-8 fra sjumetersmerket.

Drammen fortsatte imidlertid med å føre kampen, og var, som regel, ett par mål foran vertene. Etter drøye 20 minutter var det imidlertid balanse i regnskapet igjen, etter at Helgi Hildarson Hoydal kontret inn 11-11.

Det ble noen tette og jevne sluttminutter av omgangen, men det var KRS som hadde tatt over føringa i kampen. Etter 25 minutter kunne KRS for første gang i kampen gå opp i ledelsen ledelsen, da Sasser Sonn satte inn 13-12. Derfra og ut omgangen var KRS det klart beste laget, og kunne gå til pause med tomålsledelse, 17-15. Mikkel Sandholm Mortensen leverte en strålende førsteomgang og noterte seg for hele sju mål.

Strålende andreomgang

KRS-gutta fortsatte andreomgangen som de avsluttet første og viste frem flott angrepsspill. Bakerst sto også Anders Lynge Hansen godt, og leverte flere gode redninger. Etter åtte minutter hadde KRS opparbeidet seg en femmålsledelse, da Victor Jan Skillhammar kriget inn 24-19.

KRS viste virkelig fram fantastisk håndball også i den første halvdelen av andreomgangen. Bakerst sto forsvaret godt foran en strålende Anders Lynge Hansen, mens i angrep herjet strekspillerne Sasser Sonn og Helgi Hildarson Hoydal. I tillegg var Victor Jan Skillhammar en konstant trussel mot Drammensforsvaret. Halvveis sto det 28-23 i KRS sin favør.

KRS Topphåndball fortsatte med det gode spillet også i den siste halvelen av omgangen, med knappe ti minutter sørget Eric Nicolay Skonhoft Jensen for seksmålsledelse 33-27 og det var fremdeles hjemmelaget som hadde føringen i kampen og spilte til tider gjestene «ut av hallen».

Med drøye sju minutter igjen, ble det igjen spenning i kampen, da Drammen reduserte til firemålsledelse, 34-30. Det ble noen spennende sluttminutter på kampen, med fem minutter igjen å spille hadde KRS fremdeles en firemålsledelse. Drammen hadde imidlertid fått los på poeng og kjempet hardt i sluttminuttene.

Sasser Sonn sørger for ledelse 39-34 etter 58:30 og kampen var avgjort. Foto: KRS Topphåndball.

Men da Sasser Sonn satte inn 39-34 med ett og et halvt minutt igjen av kampen, var løpet kjørt for Drammen og KRS vant fortjent 40-35 etter å ha vist fram strålende håndball i kampens siste 40 minutter!

Sasser Sonn ble fortjent kåret til KRS sin beste spiller og ble også, sammen med Mikkel Sandholm Mortensen, toppskårer med ni mål.

Neste hjemmekamp

Etter at KRS-gutta skal til Elverum neste helg, er det Kolstad som står på menyen, når de kommer på besøk til Aquarama 19.2. klokka 17:00. Billetter til kampen finner dere her: