Kristin Halvorsen (Oppsal): – Vi har tatt store steg i høst, selv om vi ikke har fått uttelling enda – Norsk Topphåndball
Foto: Annick Nielsen

Kristin Halvorsen (Oppsal): – Vi har tatt store steg i høst, selv om vi ikke har fått uttelling enda


Linjespiller Kristin Halvorsen (23) spiller sin 16. sesong for Oppsal.  Etter to sesonger i Molde kom hun tilbake til klubben i sitt hjerte foran denne sesongen.

Oppholdet i Molde lærte henne å være mer fokusert på de tingene hun selv har kontroll over.  Og hun sier at hun nå takler motgang og utfordringer bedre enn hun gjorde sist hun var i Oppsal.

Og det er en egenskap årets Oppsal-mannskap har behov for.  Det har blitt en mager poengfangst så langt og med et nesten nytt lag har spillerne brukt høsten på å bli kjent og utvikle samspillet. 

En foreløpig opptur fikk spillere og trenere mot Larvik hvor det ble en etterlengtet seier 21-16 i Jotron Arena.  Kristin ble lagets toppscorer med 5 mål i den kampen.

Foto: Svein Finneide


Viktig seier

– Seieren over Larvik var utrolig viktig, forteller Kristin Halvorsen.  – Det er tungt når du går på smell etter smell, så det var deilig å få en god kamp der. 

– Vi hadde en god kampplan og fikk stoppet spillet deres.  Vi hadde flyt både bakover og fremover.  Svakheten vår har vært at vi enten er gode i forsvar eller i angrep, men i den kampen fikk vi satt det i sammen, forklarer hun.

– Jeg føler vi har tatt steg i riktig retning i de områdene vi har vært mindre gode, selv om vi ikke har fått full uttelling for det.  Men det nærmer seg noe, absolutt.  Jeg synes jeg ser bedring fra kamp til kamp. 


Jevnt mot Aker

I forrige serierunde var det lokaloppgjør mot Aker.  En kamp med nerve hvor Oppsal hadde en tomålsledelse mot slutten, men hvor det endte med ettmålstap.  Det tapet var tungt å svelge for Kristin og Oppsalspillerne.

– Vi var veldig skuffet etter kampen.  Der følte jeg vi hadde fortjent poeng.  Vi kjemper så bra gjennom egentlig store deler av kampen.  Men vi har noen perioder hvor vi ikke er der vi skal være, og det ødelegger for oss.  Det er surt når man jobber så hardt og ikke får uttelling for det. 

– Men det er jevne oppgjør som det vi opplevde mot Aker som er de mest gøyale å spille. Hvor hver eneste lille ting du gjør blir viktig, det er absolutt morsomt. 


Kommet hjem

Etter to sesonger i rosenes by, ble det retur til moderklubben i sommer for Kristin.

– Jeg har spilt håndball i Oppsal i 15 år og det er egentlig veldig mange grunner til hvorfor jeg valgte å dra tilbake hit. Oppsal kommer alltid til å være klubben i mitt hjerte. Jeg trives utrolig godt her og mine beste opplevelser som håndballspiller har vært i Oppsal. Jeg fant meg til rette igjen med en gang, det føles som jeg aldri har dratt herfra, smiler linjespilleren.

– Jeg prøver å bidra med mitt, jeg gjør mitt beste på treninger og i kamper.  Bidrar med positiv energi.  Det tok litt tid å komme i kampform, der jeg ønsker å være.  Men nå begynner det å nærme seg noe.

Foto: Annick Nielsen


Kristin danner linjespiller-team med Tiril Spæren, som kom fra Follo i sommer.

– Vi samarbeider veldig godt.  Tiril er helt rå bakover og har mye å komme med fremover også.  Jeg kan lære mye av henne og vi hjelper hverandre på trening og i kamp, så jeg er veldig fornøyd med det samarbeidet.  Det er god stemning mellom oss, med mye latter og glede, sier hun takknemlig.   


Hva skal til for at Oppsal skal kapre poeng i seriekampene fremover?

– Vi trenger å bli mer stabile, både i forsvar og i angrep.  Og så må vi score når vi kommer til sjanser. Og rett og slett vinne flere dueller, begge veier.  Jeg har absolutt trua på at det skal løsne for oss – jeg ser stor forbedring fra de første kampene.

– Nå håper jeg at vi fortsetter å bevege oss i riktig retning og gjør vi det, vil vi ta poeng i ganske mange kamper fremover.  Det er absolutt målet og jeg har tro på at vi skal få det til, avslutter 23-åringen.