Seier til Kristiansand – Norsk Topphåndball

Seier til Kristiansand

Forrige sesongs nummer ti (Kristiansand Topphåndball) og elleve (Haslum) møttes søndag i Aquarama i den første runden av REMA 1000-ligaen. Begge lag har hatt store utskiftninger i troppen siden de møtte hverandre i playoffen sist vår.

Rotete førsteomgang

Fra starten av omgangen, så det ut til at det er Kristiansand Topphåndball som har lykkes best med lagendringene gjennom sommeren. Hjemmelaget tok initiativet i fra start og ledet 4-1 før det var spilt fire minutter.

Etter femten minutt hadde KRS tilsynelatende god kontroll på kampen, med tremålsledelse 10-7. Men i minuttene som fulgte, slapp KRS gjestene inn i kampen, og lot dem slippe såpass inn i kampen at de tok ledelsen 10-11 etter 19:11.

Etter at Haslum tok ledelsen i kampen, så det imidlertid ut til at våre gutter skjønte alvoret, tok seg sammen og dermed også føringen i kampen, og etter 25 minutter var de tilbake i en tremålsledelse, 15-12. Det ble mye rot mot slutten av omgangen, men KRS holdt på tremålsledelsen, og gikk til pause med ledelse 16-13.

God avslutning på andreomgangen

Hjemmelaget startet ikke andreomgangen på en like overbevisende måte som de gjorde i første. Haslum brukte cirka fire minutter på å hente inn KRS sin ledelse og utlikne til 17-17.

Haslum hang, for så vidt, med videre utover i omgangen, men etter 17 minutter satt Pauli Mittun inn femmålsledelse 28-23, og derfra og ut, var det liten tvil om hvor seieren skulle ende. Etter hvert satt spillet både framover og bakover på banen, i tillegg vartet bursdagsbarnet Mark van der Beucken, som fyller 26 år i dag, opp med en rekke gode redninger.

Kampen ender til slutt med seksmålsseier, 36-30. Pauli Mittun, som ble KRS sin toppskårer med sju mål, ble kåret til banens beste. Sasser Sonn og Øyvind Frigstad endte opp med seks skåringer hver.