Kristiansand: – Nedtur mot BSK – Norsk Topphåndball
Bækkelaget SK - KRS Topphåndball 16.12.2023. Foto: KRS Topp.

Kristiansand: – Nedtur mot BSK

Før dagens kamp lå Bækkelaget på 12. og KRS Topphåndball på 13. plass på tabellen, begge lag med sju poeng. Siden dette var siste kamp før jule- og mesterskapspausen, ville det bety mye, for begge lag, å vinne dagens oppgjør.

BSK klart best i førsteomgangen

Bækkelaget SK – KRS Topphåndball 16.12.2023. Foto: KRS Topp.

Det var vertene som kom best i gang og BSK ledet både 3-1 og 4-2 i åpningsminuttene. KRS hang imidlertid godt med og kunne utlikne etter 7:47, da Mikkel Sandholm Mortensen satte inn 5-5 fra sjumeteren. KRS tok over føringa i kampen, og var oppe i en tomålsledelse, både på 5-7 og 6-8.

Så fulgte imidlertid en periode med måltørke for våre gutter, det gikk åtte minutter uten KRS-mål før Henrik Øygarden sørget for 12-9 etter 20:45. BSK var imidlertid inne i en god periode og kontret inn mål etter mål. Med fem minutt igjen av omgangen ledet BSK med seks mål, 16-10.

BSK var klart best i sluttminuttene også, og kunne til slutt gå til pause med en sjumålsledelse, 20-13 i en omgang hvor det buttet spesielt fremover på banen.

BSK med grei kontroll i andreomgangen

Hjemmelaget hadde ingen problem med å kontrollere sjumålsledelsen de første ti minuttene av den andre omgangen, 25-18 var ledelsen da kampuret bikket 40:00 minutter.

Rundt halvspilt i omgangen begynte imidlertid våre gutter å redusere vertenes ledelse. Tre mål på rappen (et av Sasser Sonn og to av Herman Bredal Oftedal), sørget for at Bækkelagets ledelse var redusert til fire mål, 27-23, etter 47:12.

Det ble til slutt noen spennende sluttminutter av kampen. Med tre minutter igjen av kampen, var vertenes ledelse redusert til tre mål, 31-28. Men da Sander Stensrud satte inn 32-28 etter 57:48, ble det vanskelig, om ikke umulig. Hjemmelaget vant til slutt 35-31.

Herman Bredal Oftedal ble kåret til beste spiller for KRS, og han ble også toppskårer med seks mål.