Kristiansand må ut i ny kvalikkamp – Norsk Topphåndball

Kristiansand må ut i ny kvalikkamp

I kveld var det klart for kamp to i best av tre-serien. Med seier i Melhushallen, ville KRS være klare for spill i den kommende REMA 1000-ligaen. Med tap, må lagene ut i en tredje kamp i Aquarama i den kommende uka.

Fryktelig start på kampen

KRS fikk en fryktelig start på kampen. Melhus tok kontroll på kampen fra første sekund. I tillegg måtte Herman Bredal Oftedal forlate banen med en kraftig overtråkk før det var gått seks minutter av den første omgangen.

Vertene fra Melhus kjørte på, og var oppe i en femmålsledelse, 8-3. Sakte med sikkert klarte KRS å spise inn på forspranget, og etter 24:40 kunne Trondur Mikkelsen sette inn 12-12. Melhus var imidlertid det beste laget i første omgang og kunne fortjent gå til pause med en ledelse 15-14.

Melhus best i andre

Vertene fra Melhus startet også andreomgangen best, mye takket være en fantastisk sisteskanse, Sondre Orheim. Få sekunder etter at kampuret hadde passert 40 minutter, gikk Melhus opp i en firemålsledelse, 20-16. I det andreomgangen passerte femten minutter, hadde KRS klart å redusere ledelsen til to mål, 22-20.

Med ti minutter igjen av kampen, var Melhus igjen oppe i en firemålsledelse, 24-20, og det begynte å haste for KRS om de skulle unngå en kamp tre i playoffen. Det ville seg dessverre ikke, Melhus hadde god kontroll på andreomgangen, mye takket være målvakt Sondre Orheim. Det ender tilslutt med firemålsseier til Melhus, 29-25.

Toppskårer for KRS ble Henrik Øygarden med seks mål. Trondur Mikkelsen ble kåret til KRS sin beste av en lokal jury.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), KRS kan sikre elite­serie­plas­sen. Følg kvalikkam­pen direkte. – fvn.no, og NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Melhus – Kristiansand Topphåndball | handball.no.