Kristiansand ett skritt nærmere sluttspillet! – Norsk Topphåndball

Kristiansand ett skritt nærmere sluttspillet!

Etter Fjellhammers overraskende seier mot Kolstad på bortebane på onsdag, var premissene for dagens kamp klare: KRS burde slå Fjellhammer for å ha en sjanse til å klare sluttspillet i årets sesong. (Les mer om de ulike scenarioene i denne artikkelen.)

Før kampstart ble nysigneringene Henrik Øygarden og Amandus Vatnedal presentert på indre bane. I tillegg er også Fjellhammers målvakt Loke Peter Brasen klar for KRS fra neste sesong, så det var flere framtidige KRS-spiller tilstede i Aquarama i dag.

Dagens kampsponsor.

Skuffende førsteomgang

Lagene fulgte hverandre til 3-3, men så rykket Fjellhammer litt i fra og opparbeidet seg en tomålsledelse. Det hjalp heller ikke at KRS sin spiller Helgi Hildarson Hoydal røyk på en tominutter etter seksminutter. Etter ti minutter satte Fjellhammers Alexander Djordjije Mitrovic inn 5-8, og førte Fjellhammer opp i en tremålsledelse.

Det var noe tafatt over hjemmelaget i åpningen av kampen, spesielt i angrepsspillet, etter tolv og et halvt minutt var gjestene oppe i en femmåls ledelse, 5-10. Heldigvis bedret spillet seg utover omgangen og med fem minutter til pause, var gjestene ledelse redusert til to mål, 14-16.

KRS – Fjellhammer 25.3.2023. Foto: KRS Topphåndball.

Imidlertid «raknet» det litt i sluttminuttene, og det var Fjellhammer som benyttet anledningen til å øke ledelsen igjen. Blant annet skårte målvakt Loke Peter Brasen to mål på rappen, da han sørget for 14-18 og 14-19 i det 26. minuttet. KRS skjerpet seg litt de siste par minuttene, blant annet fikk også KRS sin målvakt, Anders Lynge Hansen, tegnet seg på skåringslisten. Til pause ledet gjestene med tre mål, 18-21.

Det var ikke så lett å se at det var en sluttspillsplass som var i potten i dagens kamp. Spesielt angrepsspillet sviktet i den første omgangen, noe som førte til mange enkle mål for Fjellhammer. Det var bare å håpe at vertene kunne reise seg i andreomgangen.

Thrilleravslutning på kampen

KRS startet andreomgangen noe bedre, men Fjellhammer klarte å holde på ledelsen, mye på grunn av personlige feil i angrepsspillet. Heldigvis var ikke gjestene veldig gode de heller, så KRS kunne sakte med sikkert spise seg innpå Fjellhammer, og etter drøye tretten minutter av andre omgang sørget Sasser Sonn for utlikning til 26-26.

Det så ut som om utlikningen tente KRS-laget, det kom en ny vilje over spillet og nå var det vertene som tok over føringen i kampen, selv om de ikke klarte å opparbeide seg noen ledelse å snakke om.

Med ni miutter igjen av kampen, stjeler Victor Skillhammar ballen og setter den i mål fra egen banehalvdel og sørger for ledelse 32-31, men Fjellhammer utliknet i det påfølgende angrepet. Det gikk altså nok en gang mot en spennende kampavslutning i Aquarama.

Fire minutter før slutt sto det 34-34 i Aquarama, og det ble noen intense avslutningsminutter i Aquarama. Med ett minutt igjen av kampen, var stillingen 36-36 og KRS var i angrep. Victor Skillhammar satte ballen i mål, og sørget for ledelse 37-36 med under et halv minutt igjen å spille. Og nå da Fjellhammer setter skuddet over mål i sitt siste angrep, kan KRS-gutta jublende storme banen. Med ettmålsseier, skal KRS være klare for sluttspillet, dersom Kolstad slår Halden på onsdag!

Victor Skillhammar ble toppskårer for KRS med ni mål, mens unggutten Anders Ellingsberg fortjent ble kåret til banens beste for KRS etter imponerende fem mål på fem forsøk! Dette er en unggutt vi håper å få se mer av i tiden som kommer!