Kristiansand er klare for Final8! – Norsk Topphåndball

Kristiansand er klare for Final8!

Det er under en måned siden de to lagene møttes på samme sted til seriekamp. For nøyaktig fire uker siden vant Fjellhammer nokså komfortabelt 30-24 i Rema 1000-ligaen. Etter dette oppgjøret har KRS både slått ØIF Arendal og spilt rimelig jevnt mot Elverum, mens Fjellhammer har hatt tre strake tap.

Dagens kamp var NM-kamp og kampen om plass i Final 8 i Arendal siste helga i februar som lå i potten.

Her er hva Tobben uttalte om dagens kamp på fredag: «-Da er vi klare for første av tre bortekamper på åtte dager. Først ut er NM-kamp mot Fjellhammer, et lag som er gode på hjemmebane, har flere markante spillere og som spiller fysisk tøff håndball. Dersom vi skal stå igjen som vinnere på søndag, må vi fortsette vårt disiplinerte spill, holde avtaler og gå «all inn» i alle dueller. Vi gleder oss og vet selvsagt hva som ligger i potten ved seier.«

Tidlig rødt til Frigstad

KRS var tydeligvis på fra start i dag, allerede etter 1:13 var de i føringen 0-2, etter to mål av Øyvind Frigstad! Imidlertid jevnet det seg ut rimelig snart, etter 06.24 var de a jour, på 3-3. Etter sju minutter fikk dessverre Øyvind Frigstad, som hadde en fin start på kampen, direkte rødt kort, og KRS måtte belage oss på å fullføre kampen uten en av sine nøkkelspillere. Utover i omgangen var det Fjellhammer som festet et grep på kampen, de tok over føringen og lå som regel ett eller to mål foran.

Til tross for at KRS mistet sin kanskje viktigste spiller tidlig i omgangen, så det ikke ut til at hjemmelaget klarte å riste av seg gjestene. KRS bet seg fast, og lot ikke Fjellhammer slippe noe mer i fra. Rett før pause kunne KRS ha ha utliknet til 13-13, men i stedet reddet Fjellhammer sin keeper, og Fjellhammers Vegard Bakken Øien kunne sette ballen i et tomt mål i fra egen banehalvdel, og fastsatte dermed pauseresultatet til 14-12.

Fantastisk andreomgang

I motsetning til i første omgang, var det vertene som skorte omgangens to første mål. I tillegg pådro Preben Leander Nord-Varhaug seg en to minutter tidlig i omgangen, så gutta gjør det i alle fall ikke lett for seg i dag.

KRS tok seg imidlertid sammen, og etter ti og et halv minutt i andre omgang, utliknet Mikkel Sandholm Mortensen til 17-17.

Fjellhammer dro igjen i fra, og var oppe i en tremålsledelse, 20-17. Men nok en gang hentet KRS inn vertenes forsprang og Eric Nicolay Skonhoft Jensen utliknet til 20-20 etter 18:17. Og nå var det våre gutter som var i «dytten». Etter 22:37 kunne Preben Leander Nord-Varhaug føre KRS opp i en tomålsledelse, 21-23, og hjemmelaget valgte å ta en timeout.

Det ble noen nervepirrende avslutningsminutter på kampen. Etter 24:30 reduserte Fjellhammer ledelsen til ett må, 34-24, ved Alexander Djordjije Mitrovic, og det var gjestenes tur til å ta en timeout. Etter 25:26 hadde Fjellhammer muligheten til å utlikne på straffe, men Mathias Risøy redder sin andre sjumeter for omgangen, og KRS hadde fortsatt ledelse i kampen.

Med ett og ett halvt minutt igjen av kvartfinalen, klarer imidlertid Fjellhammer å utlikne til 23-23, men KRS svarte umiddelbart, og gikk igjen opp i ledelse 23-24 ved Herman Bredal Oftedal. Og når Fjellhammer ikke lykkes med sine forsøk og Mikkel Sandholm Mortensen øker til 23-25 med ni sekunder igjen å spille, er det klart: KRISTIANSAND ER KLARE FOR FINAL 8!

Hele laget gjør en kjempeinnsats i dagens kamp, men dersom noen skal framheves, må det være Mathias Risøy som gjør en fantastisk andreomgang, hvor han i den offisielle kampstatistikken er registrert med to sjumetersredninger og en redningsprosent på 53%! Mikkel Sandholm Mortensen blir KRS toppskårer med sju mål, tett fulgt av Herman Bredal Oftedal med seks. Men dette var først og fremst en solid lagseier! Vi gratulerer!

Seieren er klar!

For flere detaljer rundt kampen, sjekk ut Fædrelandsvennens dekning (+), Rødt kort til KRS-spiller – fvn.no, eller NHF sin livedekning av kampen, Live kamp, Fjellhammer – Kristiansand Topphåndball | handball.no. Du kan lese mer om Final8 her: Final8.

God stemning på Harveys

Harveys Sportsbar viste i dag kvartfinalen mellom Fjellhammer og KRS Topphåndball, og en liten gjeng med KRS-supportere valgte å følge kampen på Harveys. Noen benyttet seg også anledningen til å få seg en ordentlig god burger!