Kristiansand ble utklasset på Jæren – Norsk Topphåndball

Kristiansand ble utklasset på Jæren

-is-lead

Sluttspillplassen ble sikret da Kolstad slo Halden Topphåndball på onsdag, så sesongens målsetting var allerede nådd før dagens kamp. Dagens kamp ville imidlertid avgjøre hvilken plassering KRS ville få i Rema 1000-ligaen 2022/2023. Med seier over Nærbø, ville femteplassen være sikret.

Svak førsteomgang

Tobben tar timeout etter 08:59. Nærbø – KRS Topphåndball 2.4.2023. Foto: KRS Topphånddball.

Det var hjemmelaget som kom best i gang, mye fordi de var flinke til å utnytte svakhetene i KRS sin sju mot seks-taktikk og hadde flere skåringer fra egen banehalvdel. Etter å ha ligget under med 9-3 etter ni minutter, tok Tobben og KRS timeout. Etter timeouten sørget to kjappe KRS-skåringer for at stillinga var 9-5 da lagene rundet ti minutter av første omgang.

Det var ikke tvil om at timeouten hjalp KRS, de fikk kontroll på angrepsspillet sitt og forsvarsspillet satt mye bedre. Etter 14:23 sørget Anders Ellingsberg for at hjemmelagets ledelse var redusert til ett mål, da han satte inn 11-10 for KRS.

Så fulgte dessverre nok en dårlig periode for KRS, og Nærbø benyttet anledningen til å øke forspranget: Etter 22:59 sørget Nærbøs John Thue for seksmålsledelse, da han satt inn 16-10. Nærbø hadde god kontroll ut omgangen, men Mikkel Sandholm Mortensen sørget etter 29:52 for at hjemmelagets ledelse ikke var større enn seks mål, da han satte inn 21-15.

Med unntak av en periode midt i omgangen hvor KRS gikk fra 9-3 til 11-10, men både før og etter denne perioden, var det Nærbø som hadde full kontroll på kampen, så KRS måtte skjerpe seg ordentlig i pausen, dersom de skulle ha noen sjanse i andreomgangen.

Sjanseløst i andreomgangen

Starten på andreomgang var dessverre ikke noe bedre. I stedet for at det var KRS som tok innpå og reduserte vertenes forsprang, var det Nærbø som hadde god kontroll, og økte sin ledelse. Etter 37:38 sørget Lars Sigve Hamre for at hjemmelaget for første gang i kampen var oppe i en timålsledelse, da han satte inn 28-18.

Nærbø – KRS Topphåndball 2.4.2023. Foto: KRS Topphånddball.

Halvveis i omgangen sørget Oliver Hamann-Boeriths for redusering til nimålsledelse, da han satte inn 31-22. Men femten minutter igjen av kampen, var det på tide at KRS startet innhentingen, dersom de skulle klare poeng i dagens kamp.

Med seks og ett halvt minutt igjen av kampen, hadde Nærbø opparbeidet seg en tolvmålsledelse, da John Thue satte inn 37-25. Hjemmelaget kontrollerte også de siste minuttene av kampen, og kunne til slutt juble for fjortenmålsseier 41-27 og femteplass i denne sesongen av Rema 1000-ligaen.

Victor Skillhammar og Oliver Hamann-Boeriths ble toppskårere for KRS med sju mål hver. Victor Skillhammar ble også kåret til KRS sin beste spiller.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), KRS er i trøbbel etter noen fryktelige minutter – fvn.no, og NHF sin livedekning, Live kamp, Nærbø – Kristiansand Topphåndball | handball.no.