Kommer seier nummer 101 fredag kveld? – Norsk Topphåndball
Foto: Terje Refsnes

Kommer seier nummer 101 fredag kveld?

Fredag kveld tar Vipers-jentene turen til Hamar for å møte Storhamar til den andre finalekampen i denne sesongens sluttspill av REMA 1000-ligaen. Med seier i Boligpartner Arena vil de rosa jentene sikre seg enda en tittel, men kampen i Aquarama tidligere i uka viste at Storhamar ikke er et lag man kan ta for lett på.

For selv om Vipers-jentene slo de gulkledde fra Hamar 37-33 var det en fartsfylt og spennende håndballkamp. På et tidspunkt ledet hjemmelaget med seks mål, men kun minutter senere hadde forspranget blitt kappet ned til kun tre. Det vitner om at Kenneth Gabrielsens lag innehar kvaliteter som man må være på vakt mot.

Silje Waade lover at Vipers-jentene skal gi alt for å vinne på Hamar
Foto: Hans Lie

Det ble mange mål begge veier sist kamp, og jeg forventer full fart fra start igjen fredag kveld. Vi skal opp noen hakk i forsvar og stå mer kompakt i midten. Vi syns de slapp litt enkelt til med skudd fra midten i den første kampen. Vi skal dra til Hamar å kjempe, og vi skal gjøre alt det vi kan for å sirke plassen i Champions League allerede fredag. – Silje Waade


I Aquarama ble Anna Vyakhireva, som så mange ganger før, den store spilleren. Håndballballerinaen, som hun har blitt døpt, noterte seg for 10 nettkjenninger og seks målgivende pasninger. Den nærmeste på lista var Lysa Tchaptchet som leverte en av sine aller beste kamper i Vipers-trøya og ble kåret til banens beste. Syv mål ble det på spanjolen fra linja.

For bortelaget var det kantspilleren Kristin Venn som ble toppscorer. Åtte scoringer ble det på høyrekanten, der flere av målene kom etter kontring. I motsatt ende av banen gjorde Eli Marie Raasok det veldig vanskelig for Vipers’ skytterne, og målvakten hadde en redningsprosent langt oppe på 30-tallet i Aquarama. Når man sper på med spillere som Anniken Obaidli, Guro Nestaker, og Mia Solberg Svele sier det seg selv at Storhamar er et lag å regne med i alle sammenhenger.

Kampen på Hamar har avkast 18:15 og vises på TV2 Sport 2 og på TV2 Play.