Klasseforskjell da Fana rundspilte Aker – Norsk Topphåndball

Klasseforskjell da Fana rundspilte Aker

Ikke like fullt på tribunene i dag som mot Tertnes for en uke siden, men det blir neppe mindre spennende av den grunn.

Fana skriver på sine sider:

Olivia måtte gi tapt for gamleklubben Akers første skudd i kampens første angrep. Og deretter gikk det fort… 1-1, 2-1, 2-2, 3-2 allerede før det var spilt fire minutter. Aker hadde fått en spiller utvist, og vi hadde satt to straffer i mål.

Det var heldigvis ikke samme start på denne kampen som i hjemmekampen mot Aker forrige sesong. Eller kampen mot Tertens for en uke siden for den del. 7 ½ minutt og 7-2 til Fana er noe vi kan like, og da syntes Aker det var på tide med kampens første time-out. En time-out som gav uttelling til Aker i form av en straffe og et mål.

5 mål på 10 minutter fra Sara, to på straffe, en fra kanten og to kontringer. Og litt flaks må vi også ha, slik som da en Olivia i full lengde akkurat greide å hindre Aker å redusere til 10-6, isteden var det Maren på den andre kanten som økte til 11-5.

Det første kvarteret gikk fort, både på klokken og i tempo på banen. Aker byttet målvakt og Celine la på til 13-7 før Lina fosset gjennom Aker forsvaret og økte til 14-7. Hvor lenge de hadde spilt da? I overkant av 17 minutter.

Og så var det Olivia da, de første 20 minuttene av kampene hadde hun en redningsprosent på 50, og vi ledet med 9 mål. Men likevel var det tid for litt justeringer, og Erlend la time-out kortet med knappe syv minutter til pause. Og med et lekkert innspill til Oda fra Celine gikk vi opp til 10 mål foran, 18-8. Et raskt Aker angrep avsluttet fem minutters målpause da de reduserte til 18-9.

Nå skjedde det mye på kort tid, Lina fikk to minutter for tøft forsvarspill, Aker fikk straffe og Olivia fikk en redning – ja,ja, hun stod i alle fall så mye i veien at straffen til Aker gikk høyt over mål.

Da jentene gikk i garderoben var det etter en veldig god omgang og 10 måls ledelse. Når da Olivia i tillegg vartet opp med en redningsprosent på 52 var hun ikke akkurat noe dårligere enn de utespillende lagvenninnene. Pauseresultatet? 21-11 til jentene våre.

Fana fortsatte med høyt tempo både framover og bakover, Aker hadde på sin side skrudd opp tempoet hjemover en tanke. Men likevel, etter en del «ping pong» på begge lag satte Fana inn omgangens første mål. Og selv om Aker sin målvakt, Maren Austmo Pedersen vartet opp med et par klasse redninger stod det 23-12 til våre jenter fire minutter ut i omgangen.

Ni minutter ut i omgang satte Sara sin scoring nummer 10 og økte til 18 måls ledelse. Noe som betyr at på det tidspunktet hadde Sara alene nesten like mange mål som Aker hadde til sammen. Med tyve minutter igjen på arena-uret var det for Aker sin del stygge siffer på tavlen, det stod hele 29-12 til hjemmelaget.

Litt show må vere lov, og vi fikk se Linnea og Aurora samarbeidet fint om en flyver som sistnevnte satte kontant i mål.

Erlend rullerte mer på laget enn vanlig, og noen spillere fikk prøve seg mens andre fikk hvile seg. Uten at det hadde noen særlig innvirkning på spillet.

Med åtte minutter igjen ble Aurora litt ivrig, eller overivrig om du vil og ble belønnet med to minutter på benken. Jentene ledet på det tidspunktet med 17 mål og det var vel uunngåelig at det ble gjordt en og annen feil utpå der.

Bare så det er sagt, jeg tok feil i innledningen, det ble ikke en like spennende kamp i Fana Arena som for en uke siden. Denne kampen endte hele 35-19 og to poeng til jentene våre. Nå venter to E-cup kamper til helgen, mot sveitsiske Spono Eagles. Begge ti i Fana Arena. Du kommer vel?

PS: Olivia ble velfortjent kåret til vår beste spiller. Vi kaster oss på gratulasjonene.